Dublu feminin

Dublu femininCând te întânești cu Corina Caragea & Ramona Păun, fetele care ne aduc știrile din sport, te încarci cu energie bună. Felul lor de a fi, amuzante și mereu cu zâmbetul pe buze, te face să uiți că favoritul tău, Nadal, tocmai a pierdut finala la Australian Open. Am discutat despre beneficiile călătoritului, despre vedetele de la Hollywood, despre cum te duce viața pe drumul care îți este destinat și despre sport, evident.CORINA CARAGEA și RAMONA PĂUN


Călătoria este cea mai bună formă de educație, de cunoaștere în orice fel de relație, dar și pe sine.“ (Corina Caragea)
Care este cel mai important lucru pe care l-aţi învăţat călătorind?

Corina: Oho, am învăţat foarte multe. Călătoria este cea mai bună formă de educaţie, de cunoaștere în orice fel de relaţie, dar și pe sine. Călătoriile m-au învăţat să mă dezbrac de prejudecăţi, în primul rând. Să nu judec oamenii, indiferent de cât de ciudat mi se pare modul lor de a gândi, de a se îmbrăca, de a se purta sau a mânca. Recunosc că de multe ori m-am dus într-o locaţie cu idei preconcepute, formate din părerile altora care fuseseră acolo înaintea mea. S-a dovedit a fi o greșeală. Fiecare experienţă este unică, fiecare om este diferit și asta este foarte bine. Despre restul lecţiilor am scris pe blogul meu chiar de curând, căci la început de an, înainte de a-mi face o nouă listă de destinaţii, chiar la asta mă gândeam – cât de multe am învăţat din toate aceste experienţe pe care am avut norocul să le trăiesc în ultimii ani.


Care este, pentru voi, destinaţia perfectă de Crăciun? Dar pentru vacanţa de vară?

Ramona: Laponia! :) N-am ajuns până acum, dar e pe listă de ceva vreme, încă din copilărie, când credeam cu toată convingerea în Moș Crăciun, deși prietenii mei mai puţin visători încercau din răsputeri să mă convingă că sunt doar povești. Vreau neapărat să simt magia acelui loc de Crăciun în următorii ani. Iar vara, pe o plajă sălbatică, fie că e în Grecia, unde am descoperit de-a lungul timpului plaje sălbatice splendide, fie în destinaţii mai îndepărtate. Sunt o exploratoare în vacanţe și prefer să mă bucur de locurile cu mai puţini turiști și unde chiar să te simţi liber.


Corina: Crăciunul are o singură adresă: acolo unde sunt cei dragi. Așadar, indiferent unde am petrecut Crăciunul, întotdeauna am fost cu oameni apropiaţi de sufletul meu, oameni care îmi oferă liniște și iubire. Pentru vară aș alege Italia, mai ales plajele din Sardinia. cultural. Este o destinaţie pe care voiam demult să o „dovedesc”, însă mi-a depășit așteptările și mi-a dat multe de povestit mai departe. Am făcut-o pe blog și cred că, dacă m-ai lăsa, trei zile aș depăna amintiri încontinuu. Japonia este o destinaţie unică și înţelegi ce vreau să spun doar dacă ajungi acolo.


Ramona: Cea mai intensă vacanţă a fost cea din New York, a fost plină de experienţe la care am visat multă vreme: un show de stand-up comedy al lui Jerry Seinfeld, altul impresionant pe Broadway, am ajuns pentru prima oară la concertul uneia dintre trupele mele preferate, The Script, am fost la meciuri din NBA, baseball, plus multe altele. Vibe-ul de film de acţiune din orașul ăla m-a fascinat. Mai am multe de descoperit, așa că anul ăsta îmi doresc să mă întorc.


Există vreo persoană care v-a influenţat foarte mult în viaţă, fie pe plan profesional sau personal?

Ramona: Mama a fost pentru mine cel mai puternic exemplu după care m-am ghidat. Nu cunosc un om cu o inimă mai mare ca a mamei. E o luptătoare care a căzut de atâtea ori în viaţă și a găsit resurse să se ridice de fiecare dată. M-a învăţat ce înseamnă să fii o femeie independentă și m-a încurajat să fac tot ceea ce simt că mă va ajuta să mă dezvolt, nu mi-a impus restricţii și a avut mereu încredere în deciziile mele. Iar tata a adăugat și el multe din trăsăturile omului care sunt azi.


Corina: Au fost și sunt oameni care mi-au ieșit în cale, m-au însoţit în anumite etape ale vieţii mele, și-au lăsat amprenta mai mult sau mai puţin vizibilă asupra mea, ca formare emoţională ori profesională, au plecat mai departe, însă cred că eu am fost pilotul în această cursă. Nu am un model în viaţă, ci încerc să fiu eu mai bună ca mine, cea de ieri.„Mama m-a învățat ce înseamnă să fii o femeie independentă și m-a încurajat să fac tot ceea ce simt că mă va ajuta să mă dezvolt.“ (Ramona Păun)
Ce vă mână în luptă atunci când vă treziţi dimineaţa?

Corina: Mă bucur că sunt sănătoasă, încerc să fac bine altora atât cât ţine de mine și să profit de prezent și de ceea ce am, să fiu recunoscătoare.


Ramona: Recunoștinţa faţă de Dumnezeu că sunt sănătoasă și dorinţa de a folosi cât mai util timpul pe care îl am la dispoziţie. Sunt setată pe un mecanism în care vreau în permanenţă să învăţ ceva nou, să-mi dezvolt pasiunile. Uneori devine cam obositor, așa că îl mai pun pe pauză din când în când.


Ce vedete de la Hollywood apreciaţi pentru stilul vestimentar? Dar de la noi?

Corina: Îmi place Julia Roberts, îmi place și Jane Fonda. De la noi… îmi place verișoara mea. Persoanele publice din păcate aleargă după trenduri, își găsesc cu greu stilul său deloc – cred că îl pot cumpăra și afișa cât mai strident, le lipsește originalitatea și creativitatea, intră ușor în turme și se lasă pe mâna unor stiliști închipuiţi. 


Ramona: Îi ador naturaleţea și stilul lui Blake Lively. Și la noi sunt multe vedete cărora le admir stilul. Andreea Raicu e un exemplu. Are o eleganţă aparte în felul în care se îmbracă.


Care consideraţi că este cea mai importantă voce în materie de beauty?

Corina: Frumuseţea este relativă. Mie personal îmi place Miki Puran. 


Ramona: E greu să alegi o singură femeie care să fie exemplul la care să te raportezi atunci când vorbești despre beauty. Cred că ţine de stilul fiecărei femei în parte de la cine alege să se inspire. Blake Lively sau Penelope Cruz sunt reperele mele.


A existat vreun moment în viaţa voastră în care lucrurile au luat o cu totul altă întorsătură decât vă așteptaţi?

Ramona: La 18 ani, când eram atât de setată să dau la Academia de Poliţie și făceam meditaţii intense pentru examen, iar lucrurile s-au schimbat brusc și am ales să fac Facultatea de Jurnalism la Sibiu. 


Corina: De multe ori și din fericire schimbarea forţată de direcţie m-a ghidat pe o stradă cu sensul bun – spre lucruri mai potrivite decât credeam eu pentru mine.


Ce vă place să faceţi cel mai mult în timpul liber?

Corina: Să călătoresc, desigur. 


Ramona: Prea multe îmi place să fac pentru cât timp am la dispoziţie. :)) Gătesc, mă uit la filme, joc tenis, îmi place să-mi croiesc haine, dar aici sunt abia la început și mai mult mă lupt să învăţ toate informaţiile noi și multe din domeniul ăsta, decât să mă relaxez exersând. Îmi place să conduc și să descopăr ţara asta superbă.


Îmi puteţi spune un lucru de pe bucket list-ul vostru?

Corina: Să mă pot teleporta. 


Ramona: Să ajung la Machu Pitchu, să văd aurora boreală, să încep un curs de astronomie, apoi să-mi cumpăr un telescop profesionist cu care să explorez cerul și să descopăr nebuloase. De la un prieten pasionat și el de astronomie m-am molipsit. :))


Ce parfum vă trimite cu gândul la primăvară?

Ramona: Un jardin sur le toit de la Hermes. 


Corina: Parfumul freziilor – florile mele preferate, de altfel.


Lângă ce sportiv v-ar plăcea să vă antrenaţi într-o dimineaţă?

Corina: Lângă Novak Djokovic. Cu toate că habar nu am să ţin racheta de tenis în mână. Dar este un sportiv care îmi place tare și sunt sigură că am râde mult la antrenament. 


Ramona: Cu Nadal! :) E unul dintre sportivii cu cel mai frumos caracter. E atât de modest, își respectă fanii cum nu o fac mulţi sportivi de performanţă. Chiar am avut ocazia să trăiesc asta la Masters-ul de la Roma.


Aveţi vreo superstiţie înainte să intraţi în direct?

Ramona: Să nu uit să fac câteva exerciţii scurte de dicţie. Când n-apuc să le fac, vin și bâlbele. 


Corina: Nu cred în superstiţii. Cred că ele sunt doar niște scuze amuzante pe care oamenii le găsesc unor întâmplări care uneori ţin chiar de ei.
3 lucruri pe care le apreciaţi una la cealaltă.

Ramona: Sinceritatea. Brutală uneori. :)) Nu își încălcă promisiunile. Nu acţionează impulsiv, gândește bine deciziile. 


Corina: 1. Bunătatea. Este în același timp lucrul care mă enervează la Ramona. :) 2. Prietenia – Ramona mi-a fost mai întâi prietenă înainte de a-mi deveni colegă. Și 3. Talentul în bucătărie, ceea ce mie îmi lipsește cu desăvârșire.


Un fun fact pe care nu îl știm despre voi.

Ramona: Am făcut pană de două ori pe o distanţă de 300 de metri în timp ce ne întorceam de la Bușteni într-un weekend și am așteptat în mașină până a venit tatăl Corinei de la București. Și o altă boacănă: am pierdut biletele la finala Ligii Campionilor jucată pe Bernabeu în timp ce înaintăm către intrare. Le-am găsit călcate în picioare câteva minute mai târziu.


Corina: Aș intra cu colacul de salvare și într-o gârlă:) Mi-e frică de apă de mor. Pentru mine nu e fun, mă găsiţi mereu cu copilașii la mal, sunt cu vestă de salvare sau colac și acolo unde apa e până la genunchi.


Cum vedeţi voi viitorul televiziunii?

Corina: Până nu demult nici nu mă gândeam că vom ajunge așa departe cu online-ul, cred că momentan se împletesc în mod fericit, dar totul evoluează foarte rapid, oamenii au din ce în ce mai multă flexibilitate, mobilitate, mai multe opţiuni și nu m-ar mira ca în viitor să își facă fiecare televiziunea lui, folosind doar un… telefon. Oricum, deja oricare dintre noi poate fi jurnalist – filmează un eveniment, în secunda doi îl arată lumii întregi postându-l pe reţelele de socializare, se viralizează, feedback-ul este foarte rapid. Rămâne la alegerea fiecărui utilizator cum își alege sursa de informaţie, cum se lasă influenţat și dacă ceea ce primește este fals sau nu. 


Ramona: O să se mute în online probabil. Oamenii au tot mai puţin timp la dispoziţie să stea în faţa televizorului și televiziunea va găsi o cale să se adapteze schimbărilor.


Aveţi un guilty pleasure?

Ramona: Ciocolată. N-am măsură dacă am o cutie în faţă. Până n-o mănânc pe toată în timp record, nu mă las.


Corina: Dulciurile.
Cum arătă pentru voi o seară importantă de Champions League?

Ramona: De cele mai multe ori o petrecem în gașcă, într-un local sau acasă la unul dintre noi. 


Corina: Una în care joacă o echipă românească.


Ce mâncaţi în pauză sau în timpul meciului?

Corina: Floricele de porumb. 


Ramona: Depinde cât de înfometată sunt. Dacă merg la meci direct de la muncă, nu mă încurc cu gustări, ci mănânc o cină consistentă.


Jucătorul de fotbal preferat?

Ramona: Zlatan Ibrahimovic. Singurul sportiv a cărui aroganţă o pot tolera. Ba chiar mă amuză teribil. 


Corina: Îmi plac cei care s-au retras sau sunt aproape de acest moment – Cannavaro, Inzaghi, Pirlo, Kaka, Buffon și, ca să aleg și un nume din actuala generaţie, Mbappe.


Cu ce echipă ţineţi?

Ramona: Borussia Dortmund. 


Corina: Secret.


Cel mai bun antrenor?

Ramona: Sunt mulţi foarte buni, dar mie îmi place în mod special Guardiola. Am văzut chiar un documentar cu el din anul în care Manchester City a luat titlul și e fascinant în relaţia cu jucătorii. 


Corina: Zidane îmi place mie.


Comentatorii preferaţi?

Corina: Prietenii mei. Nu vreţi să știţi ce haos iese la o seară de meci. 


Ramona: Colegii de la PRO TV, evident. :)


Cel mai frumos stadion pe care aţi fost?

Corina: Îl voi spune pe cel mai recent vizitat: Wanda Metropolitano – al lui Atletico Madrid. Mi-a plăcut foarte tare, poate și pentru că este abia deschis, eu am fost chiar la primul meci. 


Ramona: Stadionul Borussiei Dortmund, Signal Iduna Park. Atmosfera pe care o face galeria lui Dortmund e unică!Interviu: Cristian Niculae

Foto: Alex GâlmeanuComentarii

Mai multe

HUAWEI FreeBuds 3 se conectează într-o clipă - Lifestyle Review

HUAWEI FreeBuds 3 se conectează într-o clipă - Lifestyle Review

Un nou val de vedete ale scenei muzicale internaționale completează line-up-ul de excepție al SAGA Festival

Un nou val de vedete ale scenei muzicale internaționale completează line-up-ul de excepție al SAGA Festival

Qreator by IQOS, casa creativității bucureștene

Qreator by IQOS, casa creativității bucureștene

Violența împotriva femeilor și agresiunile sexuale - Campania „Vorbește cu Angela”

Violența împotriva femeilor și agresiunile sexuale - Campania „Vorbește cu Angela”

Februarie dă tonul recitalurilor de chitară lunare de la Institutul Cervantes din București

Februarie dă tonul recitalurilor de chitară lunare de la Institutul Cervantes din București

Teatrul Mic - Programul lunii martie 2020

Teatrul Mic - Programul lunii martie 2020

S-a deschis Smarket, singurul restaurant KFC în VR, exclusiv pentru Smart Menu

S-a deschis Smarket, singurul restaurant KFC în VR, exclusiv pentru Smart Menu

Sunt @lorevsn și sunt vlogger - Portret de TikToker

Sunt @lorevsn și sunt vlogger - Portret de TikToker

HUAWEI sărbătorește Valentine’s Day printr-o ofertă specială 1+1 la FreeBuds 3

HUAWEI sărbătorește Valentine’s Day printr-o ofertă specială 1+1 la FreeBuds 3

Încărcare prin cablu, wireless sau inversă cu Huawei Freebuds 3 – Lifestyle Review

Încărcare prin cablu, wireless sau inversă cu Huawei Freebuds 3 – Lifestyle Review

Cele mai citite

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia