Cătălina Ciobanu, the girl with the bright smile

Cătălina Ciobanu, the girl with the bright smileÎmi amintesc ce a însemnat pentru mine să renunţ la dans, cât de greu mi-a fost să arăt cuiva ce scriu. Îmi amintesc cum eu și Cristian discutam despre acele momente când simţi că nu mai poţi, când vrei să iei o pauză, să îţi oferi un moment de răgaz. Chiar și atunci când faci ce îţi place, dar ceva nu mai funcţionează ok. În toată agitaţia în care trăim astăzi, Cătălina ne-a amintit de ceva simplu și frumos: momentul ăla când treci peste și ajungi la tine. La tine, la esenţă. La tine așa, fără adaosul venit din presiunea societăţii, fără opiniile celorlalţi, fără să îţi dai prea mult silinţa. La tine, așa cum ești tu. Și așa cum ar trebui să fii mereu. Asta zice ea, Cătălina Ciobanu. The girl with the bright smile.


Cred că cel mai fain lucru e că fiecare dintre noi a vrut să afle două povești diferite: eu am vrut să o descopăr dincolo de acel zâmbet veșnic prezent, iar Cristian, dincolo de această absenţă din peisajul muzical.


Fiecare dintre noi ne căutăm, iar cei mai norocoși se și descoperă. Tu știi deja cine ești? 

S-au schimbat foarte multe. Muzical vorbind, încerc să mă îndrept ca stil spre pop-dance. De reinventat: cred că e mai mult vorba despre acel moment de liniște – îţi dai seama ce vrei. E simplu. Doar adaugi niște lucruri la adevăratul tu. Deci, tu cine ești? Eu sunt Cătălina. În procent de 90%. Restul e LeeHeart.


Ce face un artist între două albume? Sau când e într-o pauză de inspiraţie? 

Mi se pare că e foarte ușor să ajungi într-un anumit punct, dar uneori te blochezi pe parcurs. Aici intervine fiecare persoană și trebuie să decidă cum va face diferenţa. Unii se blochează, alţii reușesc să depășească momentul rapid. Ţine de tine să descoperi ce vrei să faci mai departe. Dacă lucrurile nu funcţionează așa cum ţi-ai dori, iei o gură de aer și faci altceva. Iei o pauză și asta o să te ajute să faci un pas înainte. Eu m-am orientat spre PR. Fac PR pentru companii, pe zona de business, fac mult sport și chestii care mă ajută să mă încarc. Pentru mine, asta a funcţionat.Cât de grea a fost reorientarea pentru tine?

Mi-a fost ușor să mă orientez către PR. Eu am studiat comunicare și relaţii publice. Zona de PR m-a atras pentru că lucrez foarte mult cu oamenii și pe mine asta mă ţine în priză.


Iar acum, ce procent ocupă muzica din viaţa ta? 

Un procent destul de mare, având în vedere că m-am apucat să studiez muzica la 10 ani. Toată viaţa mea s-a învârtit în jurul muzicii. De la mers la concursuri la mers în studio. Undeva la 80%. Muzica e foarte importantă pentru mine.


Care a fost cel mai greu moment din viaţa ta? 

Nu știu dacă am avut un moment super-greu pe care să nu reușesc să îl depășesc, dar am avut momente în care nu mă mai regăseam, fie în anumite locuri sau cu anumiţi oameni. Îmi era foarte dificil să mă rup. În general, mi-e greu să mă despart de oameni. Mă simţeam puţin pierdută.


Faci tot posibilul să eviţi depresia sau o lași să-și facă treaba? Consideri că este un proces care te ajută să evoluezi? La mine nu funcţionează depresia, ca să zic așa. Mă întristează și mă blochează, cred că toţi trecem prin etape de acest fel. Dar ăla e punctul în care se face departajarea. Dacă te lași dus de filmul ăsta de supărare sau vii cu soluţii. Trebuie să te întrebi care este pasul următor și să te ori entezi către altceva. În momentele alea de tristeţe sau de confuzie, pur si simplu să îţi spui ţie: nu.Zâmbetul tău transmite o energie foarte mișto. De unde te încarci tu? 

Am început de curând să fac meditaţie ghidată – dacă atunci când faci meditaţie trebuie să te concentrezi la anumite gânduri, la liniște, în cea ghidată ești practic orientat către concentrarea pe lucrurile de care ai nevoie. Îţi accentuează mult mai mult focusul pe ceea ce ai nevoie.


Care e cântecul tău preferat – acel cântec care simţi că te definește? 

Este o piesă pe care o ascult destul de des și îmi place tare mult. Nu neapărat doar piesa, cât și videoclipul. Corinne Bailey Rae – Put your records on. E o piesă destul de veche, dar mă încarcă de fiecare data când o ascult.


După o pauză destul de lungă de la industria muzicală, Cătălina spune că nu a trecut neapărat printr-un proces de reinventare, ci mai degrabă s-a îndreptat mai mult către sine. 

Da, în ultimii ani s-au schimbat multe lucruri. Am ajuns să mă gândesc un pic mai mult la mine. Am realizat că atunci când îţi dorești cu adevărat ceva, atracţia acestora pornește tot de la tine. Lucrurile pe care ţi le dorești le atragi. Trebuie să ai grijă de tine și să oferi ceea ce vrei să primești. Spune că acum este mai mult Cătălina Ciobanu decât Lee Heart, așa cum am cunoscut-o prin voce și prin proiectul muzical Radio Killer. Fata cu zâmbetul până la urechi: acum, mă concentrez mai mult pe a încuraja oamenii să fie mai atenţi cu ei, să se bucure mai mult de ei cu ei. Oamenii nu fac asta în general. Nu sunt atât de atenţi cu propria persoană. Ieșim cu prietenii, cu familia, vrem să ieșim și să fim cu mulţi oameni. Niciodată nu ne gândim să fim așa noi cu noi. Trebuie să fie puţină liniște.


Ai simţit sau simţi nevoia să te faci auzită? În sensul că vrei să fii vocea femeilor. 

Aș vrea să fiu mai auzită. Nu neapărat vocea femeilor, ci a oamenilor care sunt pe aceeași undă cu mine, care se regăsesc în ceea ce cânt eu.


Există vreun artist despre care tu crezi că se diferenţiază de ceilalţi? Bruno Mars a fost o surpriză pentru mine. Ca pachet complet. Însă și mai mult de atât, artistul care cred că are foarte multe atuuri, pentru că menţine un echilibru perfect între muzică, scris, comportament și performance, este John Mayer.


Lucrurile pe care ţi le dorești le atragi. Trebuie să ai grijă de tine și să oferi ceea ce vrei să primești.Ai ajuns la o maturitate atât pe plan personal, cât și profesional. Poţi să ne spui ce te nemulţumește cel mai tare în industria muzicală? Poate faptul că lucrurile se mișcă prea încet. Uite, există un flow foarte rapid la nivel internaţional în industria muzicală. Cred că la noi procesul e mai slow. Nu se mișcă lucrurile atât de rapid.


Ce artist de la noi crezi că se aliniază cu acest flow internaţional?

GOLAN, cu siguranţă. Atât din punct de vedere muzical, cât și vizual. Și dacă o privești pe fata asta, nu ai cum să nu te molipsești de energie mișto. That bright smile. The happy-go-lucky ray of sunshine.


Ai găsit reţeta pentru o viaţă echilibrată? 

Cred că trebuie să ai puţin din fiecare. Puţin din fiecare lucru care definește viaţa. Să ai familia, prietenii, un job care te împlinește și pe care ţi-l dorești. Puţin, câte puţin, căci prea mult din acest tot strică.


Care e cea mai mare dorinţă a ta în acest moment? 

Să lansez proiectul pe care l-am vizualizat în minte și pe care l-am trecut pe hârtie. Încerc să îl lansez curând, așa cum îmi doresc: să transmit oamenilor anumite mesaje în care ei să se regăsească. De când eram mică aveam chestia asta, să caut în melodii mesaje în care mă regăsesc sau pe care să le asociez cu o situaţie din viaţa mea.Ce înseamnă libertatea pentru tine? 

Libertatea înseamnă momentul ăla când reușești să te deconectezi de orice zgomot din exterior: de probleme, de griji, de oameni nepotriviţi. Momentul ăla când reușești să treci de astea și să ajungi la tine. E momentul de libertate și liniște la care toţi trebuie să ajungem ocazional.


E ceva care îţi dă senzaţia de libertate? 

Apa. Mă liniștește super-mult. Culmea este că nu știu neapărat să înot, dar dacă mă duc undeva și sunt înconjurată de apă, mă liniștește foarte mult.


Cum o vezi tu pe Cătălina din exterior? 

O văd pozitivă, mereu cu zâmbetul pe buze și mereu cu răspuns la orice problemă. Din interior, un pic mai neîncrezătoare în forţele proprii.

Dar nu ai zice asta. Căci nu se vede urmă de nesiguranţă. Și chiar dacă e așa, fata asta face fix ce spune Corinne Bailey în melodia ei: girl, put your records on!
Interviu de Ioana Sabo și Cristian Niculae 

Fotografii de Dan Nichitiu 

Styling de Laura Gherman 

Makeup de Roxana Mălăele 

Asistent styling – Anamaria Tălpeanu 

Locaţie – CO FI FactoryComentarii

Mai multe

Opera Summer Hub – Live în aer liber, la Cluj-Napoca

Opera Summer Hub – Live în aer liber, la Cluj-Napoca

Vino să vezi „Culoarea aerului” la Muzeul Național al Țăranului Român

Vino să vezi „Culoarea aerului” la Muzeul Național al Țăranului Român

Roxanne's Jewellery & Giftware investește într-un concept special de showroom, axat pe cumpărături private sigure

Roxanne's Jewellery & Giftware investește într-un concept special de showroom, axat pe cumpărături private sigure

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 29 iunie-05 iulie

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 29 iunie-05 iulie

Măiastra. EA - exerciții afective

Măiastra. EA - exerciții afective

De la tilincă la opincă. Dicționar pe sărite - Un produs etnologic marca Muzeul Național al Țăranului Român

De la tilincă la opincă. Dicționar pe sărite - Un produs etnologic marca Muzeul Național al Țăranului Român

Peste 2.500 de români au urmărit online recitalul susţinut de Angela Gheorghiu, reprezentația finală a seriei Qreator – Home Together Edition

Peste 2.500 de români au urmărit online recitalul susţinut de Angela Gheorghiu, reprezentația finală a seriei Qreator – Home Together Edition

Sunt @matiaspaul.music și iubesc muzica - Portret de TikToker

Sunt @matiaspaul.music și iubesc muzica - Portret de TikToker

Zeolites Group estimează dublarea cifrei de afaceri și lansează Doctor Zeco

Zeolites Group estimează dublarea cifrei de afaceri și lansează Doctor Zeco

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 22-28 iunie

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 22-28 iunie

Cele mai citite

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia