5 GANG

5 GANGN-o spunem noi despre 5gang, o spun ei: „au hazu’ ăla fin”. Și milioane de views pe YouTube. Așa cum declară pe site-ul oficial, fac divertisment online. Și chiar sunt #1 în topuri. Ladies and gentlemen, 5gang! Sau Selly, Dia, Gami, Exploit și Pain, cei 5 care au speriat vestul (sau să spunem restul?) vloggerilor din generaţia tânără.Toţi aveţi porecle, mai puţin Diana Condurache. Cum explicaţi asta? 

5gang: Toţi aveam porecle dinainte să fim 5gang. Ea era deja Diana Condurache/Dia. Toată lumea îi zice așa, plus că deja era scurt și ușor de ţinut minte.


De ce credeţi voi că aveţi succes? 

5gang: Pentru că suntem autentici și avem o legătură cu tinerii, legătură pe care alţii nu o au.


Cât de autentici vă simţiţi, totuși, în ceea ce faceţi? 

5gang: Exact atât de autentici și de deschiși cât ar trebui să fim. Temelia acestui proiect a fost autenticitatea și chimia dintre noi, prietenia noastră, care a pornit din ceva natural, organic.


Generaţia noastră (notă: 30+) avea idoli. Voi aveţi? 

Pain: Avem idolii generaţiei noastre. Eu mi-am căutat un idol de când aveam 10-11 ani, nu neapărat să-l idolatrizez, ci să mă inspire pentru a putea evolua. 

Dia: Justin Bieber. 

Selly: Eu nu pot spune că am un idol. Sunt multe persoane pe care le apreciez, dar nu pot numi o figură emblematică. Dia: Știi cum se spune, muncește până când idolii tâi îţi devin rivali.
Cât de în serios vă luaţi voi ca trupă? 

5gang: Prin tot ce facem ne luăm în serios. Da, facem o muzică prin natura ei produs de divertisment, o muzică mai puţin profundă, dar asta nu înseamnă că nu ne luăm în serios. Fiecare vers e studiat și gândit, pentru fiecare strop de imaginaţie ne punem întrebări dacă ar trebui să ne exprimăm într-un fel sau în altul.


Sunteţi un model pentru foarte mulţi adolescenţi. Care e mesajul 5gang, ce transmiteţi? Dacă 5gang e un brand, care e unique selling point care descrie cel mai bine proiectul? 

Pain: Eu mereu încerc să motivez lumea, postez foarte multe citate motivaţionale pe Instagram. Cred că, dacă eu am reușit să ajung aici, pot inspira foarte multă lume să-și urmeze visul. 

Selly: Un mesaj al nostru e acela de a-ţi căuta de mic o pasiune, un hobby pe care să-l cultivi prin muncă. Să-ţi dorești să devii mai bun și să ajungi să trăiești din chestia asta. Așa ar fi ideal, să trăiești din ceea ce îţi place. Dar când vine vorba de mesaje, nouă ne place să inspirăm prin exemplu. Toţi am fost niște copii fără background în mediul în care activăm. Ne-a pasionat, am învăţat de pe internet și pur și simplu am făcut-o. Cu timpul, am devenit mai buni. Și cred că lumea vede în noi un exemplu pentru cum poţi face ceva de la 0 la 100, prin perseverenţă, cu dedicare și fără să depinzi de un background sau de relaţii.
La sugestia de-a face o leapșă cu întrebări, fără intervenţia noastră, gașca a dat un Yeezy înapoi. Totuși, am reușit să aflăm că Exploit și-a făcut dreaduri pentru că asta îl face să se simtă mai bine în propria piele și că Selly răspunde în numele tuturor „pentru că e egoist”. Așa că, fără roast, fără picanterii, mergem mai departe:


De ce aţi simţit nevoia să afirmaţi pe site-ul 5gang.ro că faceţi divertisment online, era neclar pentru cineva? 

5gang: Asta facem. 

Dia: E o descriere. 

Selly: E un termen care înglobează foarte bine ceea ce facem noi acum și ceea ce vom face pe viitor. Indiferent sub ce formă, dacă e vlogging, film, serial sau alt tip de conţinut, domeniul în care excelăm e divertismentul online. Asta acoperă tot ce facem, e o descriere foarte accurate.


Sunteţi recunoscători pentru ceva? 

Pain: Eu le sunt recunoscător, în primul rând, părinţilor mei, fiindcă au putut să mă înveţe cum să trec prin viaţă, pentru că m-au susţinut. Mă rog, la început nu m-au susţinut, dar cu timpul s-au obișnuit. (ne: râde) Le sunt recunoscător fanilor mei, pentru că mă urmăresc și mă susţin. De ce nu le-ai fi recunoscătorr oamenilor care te susţin? Și îi sunt recunoscător lui Dumnezeu, că m-ajută să fac bani. Sigur, e o glumiţă. Suntem recunoscători pentru multe lucruri.


Ce așteptări aveţi de la cele două concerte de la Arenele Romane, de pe 1 și 2 iunie? 

Gami: Ce ne interesează pe noi cel mai mult este ca fanii noștri care vin acolo și plătesc bilet să plece de-acolo fericiţi. Nu credem că va fi un concert perfect, avem foarte multe emoţii, chiar dacă muncim să ne perfecţionăm. Sigur că vor exista mici lacune, care vor fi criticate ulterior, dar pentru noi e important ca cei care vin acolo să plece mulţumiţi. 

Selly: Pentru mine va fi o prioritate și să studiez, în zilele următoare, cum va fi perceput lumea concertul. În orice caz, nu pot spune că avem așteptări; ce a ţinut de vânzarea biletelor oricum ne-a depășit deja așteptările. Pentru noi va fi o experienţă frumoasă și, în mod sigur, memorabilă.


Voi ce muzică ascultaţi? 

Exploit: Noi suntem diverși în cultura noastră muzicală. Ascultăm de toate, de la trap la rap, de la latino la pop sau de la edm la reggaeton. Dar în zona de trap suntem toţi. 

Dia: Și balade. 

Selly: Tu asculţi balade? 

Dia: Da, normal că ascult balade, sunt fată. 

Pain: Eu ascult muzică în funcţie de ce mood am. Dacă mă simt mai melancolic, ascult ceva chill, care să-mi intensifice starea. 

Selly: Eu, în schimb, nu ascult niciodată piese triste, mi se pare inutil. Ascult numai piese fericite, despre oameni fericiţi, care să mă motiveze. Nu poţi să-ţi începi ziua cu despărţiri și de-astea. 

Pain: Nu zic de piese triste, ci de muzică chill. Oamenii se simt bine și acolo, doar că sunt chill.
Ce vă supără cel mai tare? 

5gang: Nu prea ne supără multe lucruri, am învăţat în anii ăștia să ignorăm și să utilizăm în folosul nostru orice lucru negativ. Nu suntem niște supărăcioși, ne adaptăm și suntem mereu mulţumiţi de locul în care suntem. 

Selly: Nu zic că asta mă supără neapărat, dar, dac-ar fi să-mi doresc ceva de la publicul românesc, acel lucru ar fi să acorde mai multă atenţie detaliilor și calităţii, să aibă standarde mai înalte. Deși, ca artist, datoria mea e să studiez ce vrea publicul și să încerc să înţeleg, nu spun că părerea mea e neapărat relevantă aici.


Cum credeţi că va arăta social media peste 10 ani? 

5gang: Greu de spus, probabil va fi o oglindă a societăţii noastre. Din ce în ce mai mulţi oameni au acces la internet, social media va reflecta tot mai mult societatea. Deja este o oglindă. 

Dia: Noi o să fim în top!


Care sunt planurile pentru restul anului, ce mai urmează să faceţi? 

5gang: Noi nu vrem să ne dezvăluim planurile. Sunt multe lucruri care se concretizează, dar și multe pe care le plănuim și nu se concretizează, așa că nu vrem să vorbim înainte să avem ceva concret. Noi nici măcar nu ne anunţăm piesele cu mult timp înainte de lansare, ne place să le punem și să urmărim cum sunt primite. E cumva o strategie; sau un motto; nu ne plac teaserele, ne place să arătăm când avem ceva.


Mai aveţi timp și de lucruri banale, de o carte, de un Netflix? 

Dia: Astea nu-s lucruri banale, Netflixu’ e viaţă! 

Gami: Da, eu joc baschet. La liceu. Merg la liceu, îmi place, da’ mai mult îmi place să joc baschet la liceu. 

Selly: Avem și timp liber, totul ţine de cum îţi organizezi timpul. Nu pare că avem, dar reușim să strecurăm, printre picături, și distracţie, și socializare. E important să iei pauze. Dacă ești mereu concentrat și muncești non-stop, o să înnebunești.


Hai să încercăm un marry/kiss/kill, dar cu alte acţiuni și cu vloggeri. Ce vlogger aţi șterge de pe internet? 

Dia: Tu ai spune ce revistă ai șterge de pe piaţă?! 

5gang: Noi nu credem în chestia asta, că ar fi mai bine ca cineva să dispară. Dacă cineva face un produs pe care oamenii îl consumă și îl apreciază, n-avem niciun drept să ne băgăm în relaţia dintre creator și publicul lui și să zicem „Stop, nu e bine!”. N-ar trebui să dispară nimeni, ar trebui să tot apară vloggeri.


Atunci care este vloggerul aflat la început de drum pe care l-aţi lua sub aripa 5gang, să-l ajutaţi să crească? 

Pain: Eu am luat deja pe cineva sub aripa mea. Am mulţi prieteni care fac vlogging. Recent, am făcut o piesă cu unul dintre ei, Mădălin Șerban. 

Selly: Da, e un băiat foarte tare, ne place mult de el. Și, în general, când vedem oameni cu potenţial care ni s-ar potrivi, îi susţinem. Chiar și pe cei care fac lucruri complet diferite îi susţinem cu sfaturi. Avem o relaţie foarte bună cu întreaga comunitate YouTube și cu mai toţi creatorii de acolo, ne știm între noi, vorbim…


E ceva ce-aţi vrea să spuneţi și-am omis să vă întrebăm? Sau ceva ce-aţi vrea să transmiteţi fanilor? 

5gang: Ne vedem pe 1 iunie la Arenele Romane! Și pe shop!


Chiar, de ce nu v-aţi îmbrăcat cu hainele pe care le faceţi? 

Selly: Le purtăm foarte mult în videoclipuri și e de impact. M-aș fi simţit un pic prost să-mi fac singur reclamă. Și nu cred că publicul Șapte Seri o să cumpere că m-a văzut pe mine aici. N-am vrut să conving pe nimeni să cumpere ceva, apariţia noastră în revistă nu este pentru asta.
Dacă social media va fi, peste 10 ani, o oglindă tot mai accurate a societăţii, suntem foarte curioși cum va arăta divertismentul online într-un viitor nu foarte îndepărtat. Poate că 5gang chiar vor face un concert aniversar. Rămâne de văzut dacă tot pe 1 iunie și dacă în deschidere vor cânta Iris sau O-zone.
Interviu de Sînziana Pătru & Cristian Niculae
Fotografii: Vlad Andrei
Styling: Laura Gherman
Locaţie: The BreweryComentarii

Mai multe

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Balul Regățenilor are loc în această toamnă la București

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Athenaeum Summer Festival 2023 se încheie în forță cu celebra cantată Carmina Burana, pe 27 iunie

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra revin la București cu două concerte-surpriză la Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Recitalul extraordinar al pianistei Gülsin Onay pe scena Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Wynton Marsalis și Jazz at Lincoln Center Orchestra, pianistele Gülsin Onay și Lise de la Salle dau tonul estival al muzicii clasice și contemporane la Athenaeum Summer Festival 2023

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță alimentară și alimentație sănătoasă în 40 de grădinițe și școli din România

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Rose Home: țintă de afaceri mai mare cu 30% în 2023 din produsele HoReCa, online-ul aduce 40% din vânzări

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

Cât costă abonamentele de streaming pe platformele din România

2
Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Maserati Grecale, excepțional în fiecare zi

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Alfa Romeo Tonale, începutul unei noi ere

Cele mai citite

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Andi Moisescu | Zic ca ei, dar fac tot ca mine...

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Răzvan Exarhu. Viaţa și apucăturile unui bucătar celebru împotriva voinţei lui

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Tu ştii ce face Tequila cu copilul tău?

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Ana Morodan. De la like-uri la bani. Femeie fatală. Virtuală. Milenială

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Interviu Andra: Când pleci de la un concert, ai sentimentul ca ai luat parte la ceva magic

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Florin Piersic Jr.: A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia

Viaţa şi Filmul. Dana Nălbaru, Dragoş Bucur şi Sofia

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!

Șatra Benz e aici. Află cum au debutat ca trupă!