SapteSeri

Institutul Polonez

Institutul Polonez

Site: www.culturapoloneza.ro


Facebook: www.facebook.com/institutulpolonez


Institutul Polonez din București a luat ființă în anul 2001, iar trei ani mai târziu și-a început activitatea și în Republica Moldova.


Aducem Polonia mai aproape, dincolo de hotarele ei! Prezentăm altor popoare cultura și arta noastră, istoria, știința, învățământul sau realizările ONG-urilor noastre. Susținem colaborarea dintre Polonia și alte țări în aceste domenii. Îi ajutăm pe partenerii noștri activi în sfera schimburilor culturale internaționale la stabilirea de contacte.


La fel ca și celelalte 23 de Institute Poloneze din lume, facem parte din Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia. Ne ocupăm în mod curent cu diplomația publică și culturală, colaborăm cu artiști, experți, media și medii formatoare de opinie.


Avem grijă ca Polonia să fie activă în viața publică și culturală a diferitelor țări. De asemenea desfășurăm și o activitate informativ-educativă, de exemplu prin susținerea învățării limbii polone în afara granițelor țării noastre.


Activitatea noastră implică și colaborăm cu cele mai importante instituții poloneze de cultură, cum ar fi: Institutul  „Adam Mickiewicz”, Institutul de Artă Cinematografică din Polonia, Institutul Cărții, Institutul Teatral, precum și Institutul Național „Fryderyk Chopin”.


Institutul Polonez din București își desfășoară activitatea pe teritoriul a două țări - România și Republica Moldova. 


Din anul 2008, sediul nostru se află într-o vilă în stil modernist aflată pe str. Popa Savu nr. 28, la câțiva pași de stația de metrou Aviatorilor. Designul interior actual al clădirii a fost proiectat de către arhitecți polonezi și dotat cu piese de mobilier create de designeri polonezi. Numeroase obiecte, care sunt elemente de decor interior al Institutului, au fost premiate la festivaluri de design. Această clădire îndeplinește aproape exclusiv funcția de birou managerial - nu există un spațiu destinat spectacolelor sau concertelor, prin urmare toate evenimentele organizate de noi au loc în diferite locuri din București.
Adresă:
Str. Popa Savu nr. 28
Telefon:
021 224 4556
Program:
Luni: 09:00 - 17:00; Marți: 09:00 - 20:00; Miercuri - Vineri: 09:00 - 17:00
Website:

Alte Institute culturale