SapteSeri

Institutul Cervantes

Institutul Cervantes

Site: www.bucarest.cervantes.es


Facebook: www.facebook.com/InstitutoCervantesBucarestInstitutul Cervantes este o instituție creată de Spania în anul 1991 cu scopul de a promova și preda limba spaniolă și de a difuza cultura Spaniei și a țărilor vorbitoare de limba spaniolă. Sediul central al instituției se află la Alcalá de Henares (Madrid), orașul unde s-a născut scriitorul Miguel de Cervantes.


Institutul Cervantes este prezent pe cinci continente cu peste 90 de centre, între care se remarcă Institutul Cervantes din București deschis oficial în ianuarie 1995.


Activitatea Institutului Cervantes este condusă de reprezentanți ai lumii academice, culturale și literare din Spania și Hispanoamerica. Centrul din București colaborează cu diferite muzee, galerii de artă, teatre, edituri și alte instituții culturale românești cât și spaniole sau latinoamericane.
Cu peste 200.000 de elevi pe an, Institutul Cervantes este cea mai mare instituție la nivel mondial de predare a limbii spaniole şi este câştigător al premiului Príncipe de Asturias în anul 2005 la categoria Comunicare și Științe Umane.Adresă:
Bd. Regina Elisabeta nr.38
Telefon:
021 210 2737
Program:
Luni - Joi: 11:00 - 19:00; Vineri: 09:30 - 14:30
Website:

Alte Institute culturale