SapteSeri

Energiea

Energiea

Energiea este în egală măsură pub şi hub urban, un loc care îmbină lejeritatea şi relaxarea vorbelor lângă un pahar, cu energia evenimentelor din zona artistico-culturală urbană, într-un decor deconstruit, cu o personalitate puternică.


Ce crede Circulinarul

Urăsc restaurantele cu meniuri kilometrice, pline de greșeli de transcriere, din care lipsesc îndeobște jumătate din preparate. E de obicei un semn clar că bucătarii și patronii suferă de ADHD, iar mâncarea suferă de banalitate. Masa mea se găsește de obicei la colțul opus: în bistrouri cu opțiuni culinare clare și meniu ce poate încăpea pe două A4. În Energiea, de exemplu.

Atenție, urmează o cronică subiectiva: am împărțit ani de zile tocătorul și wokul cu proaspăt avansatul chef Mădălin, responsabilul cu sosurile și experimentele de la Energiea. Eu m-am rezumat la scris, colegul meu de oale a trecut la chestii serioase: coaste de porc marinate și frăgezite după moda americană, supă cremă de ardei copți sau salate fanteziste cu sau fără cărnuri atașate. Despre decorul din Energiea las să se pronunțe autoritățile competente: Ordinul Arhitecților din România sau Curtea Constituțională a Trendsetterilor. Dau un verdict clar pe meniu – schimbat la intervale regulate după votul clienților – propune câte 4-5 feluri în toate capitolele esențiale: antreuri, supe, feluri principale, deserturi și salate, parcurgând în interpretări proprii o partitură complexă: de la păstrăv la cheese cake, de la supă de linte cu pâine irlandeză la aripioare de pui date la cuptor. Recomandare personala: nufărul carnivor, botezat la o bere chiar de subsemnatul – un fel de chilli con carne montat în lipie crocantă. Nota bene: bucătăria se vrea etică: fără aditivi, exces de făină, uleiuri periculoase sau prăjeli excesive. Barul este bine dotat, iar barmanii se mișcă dezinvolt între single malțuri și cocktailurile casei. Atenție la spritul cu Aperol, amestec de digestiv și spumant – provoacă dependență și telefoane către foști sau viitoare! Două persoane pot servi un brunch de afaceri sau o cină de inimă albastră în marja a 80 de lei, numărând aici și băuturile. Ne vedem pe terasa, mă recunoașteți după paharul colorat în roșu.

Plusuri: Prize pentru laptop, un rose la fel de robust ca domnișoarele în șorț și în alergare printre mese

Recomandat pentru: foamea de la miezul nopții, arătat publicitari celebri cu degetulSursă: https://www.restocracy.ro/energiea-restaurant-2/


Adresă:
Strada Ion Brezoianu 4
Telefon:
0736 374 432
Program:
Luni - Joi: 12:00 pm - 1:00 am; Vineri - Sâmbătă: 12:00 pm - 3:00 am; Duminică: 12:00 pm - 1:00 am
Website:

Alte Ceainării