Veganism în beauty

Veganism în beautyÎn ultimii ani a avut loc o mare schimbare în industria produselor cosmetice – tot mai multe companii au renunțat la testarea pe animale. Acest lucru s-a datorat consumatorilor, care au conștientizat repercusiunile practicilor de testare pe animale și ale utilizării ingredientelor de proveniență animală în produsele de înfrumusețare. Înlocuirea vechilor produse cu unele vegane este noul trend, iar marile branduri s-au adaptat repede. Deși, nu cu mult timp în urmă, erai norocoasă dacă găseai în magazine câteva produse cosmetice vegane, acum rafturile sunt pline.


Să vedem însă ce înseamnă mai exact produs vegan. Atunci când vorbim de cosmetice, ca în cazul alimentelor, termenul „vegan” semnifică faptul că nu există niciun ingredient de origine animală în produsul respectiv. De exemplu, nu conține miere, ceară de albine, lanolină, colagen, albumină, carmin, colesterol, gelatină și multe altele. Un alt aspect important îl constituie faptul că produsele care sunt vegane nu înseamnă automat că nu au fost testate pe animale. Dacă produsul este în totalitate realizat din ingrediente vegetale și minerale, dar a fost testat pe animale, nu este vegan. Mulți consumatori au tendința să confunde termenul de „cruelty free” (netestat pe animale) cu cel vegan, dar distincția este foarte clară. Sunt multe companii care testează încă pe animale, dar pretind că produsele lor sunt vegane, doar pentru că nu conțin produse de origine animală. Sfatul meu este să stai departe de ele, dacă vrei să fii un adevărat vegan.


Și, pentru că în luna noiembrie se celebrează mondial veganismul, m-am gândit să îți prezint câteva dintre brandurile de cosmetice care oferă astfel de produse.Charlotte Tilbury

Dacă dorești produse cosmetice de înaltă calitate, gama vegană a brandului Charlotte Tilbury îți va satisface cele mai capricioase nevoi. Acest brand este recunoscut printre celebrități, iar cel mai important este faptul că vei avea sute de produse de unde poți alege: de la fond de ten lichid la rujuri mate sau cremă de ochi. În cadrul acestei companii poți găsi și produse de îngrijire corporală, parfumuri sau pensule de machiaj, toate vegane.
Cover FX 

Creat și dezvoltat de fostul chimist-șef al companiei MAC, nu e de mirare că produsele Cover FX au devenit unele dintre cele mai iubite de pe piață. Vei găsi o gamă largă de produse vegane, netestate pe animale, cu ingrediente de înaltă calitate, fără parabeni, uleiuri minerale, parfum, talc sau gluten.
Milk Makeup 

Acest brand se mândrește cu produce cosmetice 100% vegane! Formulele lor super-hrănitoare îți oferă totul, de la un ten de vis până la texturi versatile. Fiecare produs inovator este proiectat pentru o utilizare ușoară, fără pensule, astfel încât să petreci cât mai puțin timp în fața oglinzii.
Inika 

Unul dintre cele mai populare branduri de make-up vegan, Inika se mândrește cu cosmetice din ingrediente naturale, organice. Produsele lor sunt vegane, fără a fi testate pe animale, ba chiar și halal. Conțin ingrediente botanice menite să hrănească și să hidrateze pielea. Toate tuburile și vasele sunt fabricate din materiale reciclate, iar toate ambalajele sunt reciclabile. Marca deține, de asemenea, o gamă largă de perii de machiaj ultra-moi, de la perii pentru fond de ten până la perii Kabuki pentru un finiș impecabil.
Kat Von D Beauty 

După ce a decis recent să-și reformuleze întreaga gamă de cosmetice, toate produsele Kat Von D Beauty sunt acum în proces de a deveni vegane. Marca se mândrește cu produse rezistente, pigmenți puternici, fără teste pe animale. Vei găsi o gamă întreagă de creioane premiate pentru compoziția lor inovatoare, dar și multe alte produse care te provoacă să scoți la iveală artistul din tine.
Jeffree Star Cosmetics 

Foarte lăudată, această gamă de cosmetice, de la lansarea sa din 2014, este recunoscută pentru paleta cu farduri cu cele mai pigmentate nuanțe de pe piață. Produsele lor, de lungă durată și fără cusur, oferă consumatorilor posibilități nesfârșite de a crea și de a explora lumea machiajului.
E.l.f. Cosmetics 

Ca și cum am avea nevoie de un alt motiv pentru a iubi cosmeticele E.l.f., pe lângă calitatea lor excelentă, trebuie să îți spun că această gamă este foarte prietenoasă cu buzunarul tău. Poți găsi totul în materie de make-up, iar întreaga linie cosmetică este vegană! Colecțiile acestui brand sunt recunoscute pentru ingredientele de calitate, dar și pentru versatilitatea lor.
Everyday Minerals 

Produsele acestui brand nu numai că sunt naturale, dar sunt 100% vegane, durabile și netestate pe animale. Culorile premiate ale acestui brand, produsele anticearcăn, dar și pudrele, sunt realizate manual, conținând numai cele mai fine ingrediente. Prețurile sunt rezonabile și vin în ambalaje ecologice și reciclabile.
Axiology 

Este vorba de o marcă de rujuri vegane, care produce rujuri cremoase, pigmentate, într-un spectru larg de nuanțe, de la negru la movul sofisticat. Produsele lor sunt non-toxice, formulate cu ingrediente pure, de înaltă calitate, precum uleiul de cocos organic sau untul de avocado. Compania se angajează să sprijine organizațiile vegane, care nu susțin testele pe animale, donând anual un procent din profitul lor unor parteneri, precum Fundația Internațională Orangutan, PETA și altele.
Urban Decay 

Brandul american vine în întâmpinarea nevoilor femeilor care își doresc atât nuanțe de nude, cât și nuanțe ultrapigmentate. Vei găsi produse profesionale ale căror rezultate te vor impresiona, dar ține cont că nu sunt toate vegane, așa că citește atent eticheta sau intră pe site-ul lor pentru a fi sigură înainte de orice achiziție. Fondul de ten este unul dintre produsele cu care acest brand se laudă. Formula sa extrem de lejeră șterge imperfecțiunile, pentru o acoperire care pare invizibilă, dar în același timp durabilă.
Too Faced 

Acest brand oferă clienților săi produse de înaltă calitate, fără a fi testate pe animale, lipsite de parabeni, ingrediente modificate genetic sau petrochimicale. Ai să fii surprinsă cât de multe produse vegane vei găsi. De exemplu, sunt sigură că nu știai că rimelul tău preferat Better than SEX este produs vegan!
De Codrina ApostolComentarii

Mai multe

Formidabilul Mike și simpaticii săi prieteni provoacă hohote de râs la Boomerang

Formidabilul Mike și simpaticii săi prieteni provoacă hohote de râs la Boomerang

ROMEXPO încurajează donatorii de sânge prin acces gratuit la târgurile din perioada 26-29 septembrie!

ROMEXPO încurajează donatorii de sânge prin acces gratuit la târgurile din perioada 26-29 septembrie!

Nume de cod: Tura

Nume de cod: Tura

Politicile telenovelei

Politicile telenovelei

Top 6 evenimente pentru weekend-ul 14-15 septembrie 2019

Top 6 evenimente pentru weekend-ul 14-15 septembrie 2019

5 filme recomandate Aylin Cadîr

5 filme recomandate Aylin Cadîr

5 seriale recomandate de Laura Giurcanu

5 seriale recomandate de Laura Giurcanu

Cei mai în vogă artiști români vin la City Vibes Festival

Cei mai în vogă artiști români vin la City Vibes Festival

Cărucioarele Stokke, în curând la Cluj

Cărucioarele Stokke, în curând la Cluj

Cele mai citite

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Femeile celebre ale României

Femeile celebre ale României

17 produse cosmetice pentru un chip mai proaspăt şi mai frumos

17 produse cosmetice pentru un chip mai proaspăt şi mai frumos

Spărgătorii de timp

Spărgătorii de timp