Trendurile de beauty se repetă?Contouring-ul sau sprâncenele bine definite nu au fost întotdeauna cele mai populare tendinţe de machiaj. De-a lungul deceniilor, trendurile de beauty au suferit multe schimbări, influenţate de climatul social al fiecărei epoci. Evoluţia tendinţelor de frumuseţe din secolul trecut este remarcabilă, dar există multe trenduri care încă predomină și în zilele noastre. Pe măsură ce sfârșitul acestui deceniu se apropie, știm cu toţii că cele mai mari tendinţe de frumuseţe au fost contouring-ul, iluminatul și sprâncenele perfect definite. Hai să vedem însă câteva dintre trendurile de make-up din ultimii 100 de ani și, mai ales, pe cele care au trecut testul timpului.1910

Lumea machiajului a cunoscut provocările sale la începutul secolului. Produsele de beauty erau greu de găsit: de exemplu, mascara a fost inventat abia în 1915, când Maybelline a debutat cu o versiune a sa uscată, care la contactul cu apa își transforma consistenţa într-una asemănătoare unei paste. Femeile care îl purtau în mod regulat erau vedetele de cinema și „doamnele nopţii”. În acea vreme tenul bronzat era dezagreat, la fel ca machiajul pronunţat. Singurul artificiu de beauty acceptat era blush-ul în cantitate mică sau un strop de culoare pe buze.

1920

În ciuda prohibiţiei, extinderea sferei cinematografice a stat la bază ca sursă de inspiraţie pentru noul trend în make-up. Femeile din toate clasele sociale au început să folosească tot mai multe produse de beauty. Această decadă a stat la baza revoluţiei în lumea make-upului. Ochii sunt conturaţi în nuanţe de negru, folosind atât farduri, cât și eyeliner, iar genele sunt evidenţiate prin aplicarea unei cantităţi generoase de mascara. Sprâncenele erau și ele vopsite în negru, subţiri și arcuite, iar buzele erau conturate puţin peste, urmând arcul lui Cupidon, nuanţa utilizată fiind cea roșie. În această decadă apar: primul rimel cu vaselină în compoziţie (Maybelline de azi), prima pudră compactă cu aplicator, primul blush compact, prima variantă de peeling chimic și primul clește de întors genele.
1930

Sprâncenele pensate în exces sau chiar de tot este trendul care caracterizează această decadă! Persoanele care își permiteau financiar își vopseau sprâncenele în nuanţe de mov, roz, albastru sau în tonuri neutre, iar privirea era evidenţiată printr-o tușă subţire de creion negru, trasată la coada ochiului. Culorile folosite pe buze erau nuanţe de roz sau maro, iar blush-ul devenea din ce în ce mai popular!


Greta Garbo


Carole Lombard1940

Odată cu începutul celui de Al Doilea Război Mondial, femeile au preluat sarcinile bărbaţilor plecaţi pe front, iar interesul pentru produsele de make-up a scăzut. Cosmeticele nu mai erau așa ușor de găsit, astfel încât noul look era unul foarte simplu și consta în utilizarea de nuanţe maro sau bej pe pleoape, puţină mascara și balsam pentru fixarea sprâncenelor. Patriotismul alimentat de război a avut, de asemenea, un efect asupra ritualurilor de înfrumuseţare ale femeilor. Pin up girl este modelul de frumuseţe din acest deceniu. Această tipologie de beauty, ochii bine definiţi și rujul roșu strălucitor, a fost creată drept propagandă menită să ridice moralul soldaţilor aflaţi pe front.


Rita Hayworth


Ingrid Bergman1950

Deși unele femei au început să poarte „cat eyeliner-ul” încă de la sfârșitul anilor ‘40, acest look a devenit foarte popular datorită lui Marilyn Monroe. Sprâncenele erau păstrate în forma lor naturală, iar pe buze se regăseau nuanţe de roz sau roșu-roziu.


Liz Taylor


Marilyn Monroe


Audrey Hepburn1960

Această decadă este influenţată de muzică. Londra devine nucleul noilor tendinţe în modă datorită formaţiei The Beatles, iar Jean Shrimpton și Twiggy dau tonul în industria de beauty. Genele false, atât la pleoapa superioară, cât și la cea inferioară, întregesc look-ul, iar prima mascara waterproof își face apariţia.


Jean Shrimpton


Twiggy1970

Trendul de beauty al acestei perioade se baza pe simplitatea și naturaleţea femeii. Look-ul consta într-un fard de pleoape neutru și puţin rimel. Aceste schimbări se datorează mișcării de emancipare a femeilor și apariţiei subculturii hippie. În 1970 a fost celebrată, pentru prima dată în Statele Unite ale Americii, Ziua Pământului, dând startul mișcării ecologiste. Au fost votate legi precum Clean Air Act și Clean Water Act, s-au pus bazele procesului de reciclare, iar criza petrolieră a condus la o mișcare globală de conservare a mediului. Dintr-odată, cosmeticele erau în contradicţie cu sărbătorirea idealului de frumuseţe a pământului.


Jaclyn Smith


Cheryl Tiegs1980

Fardurile colorate pentru ochi definesc trendul de beauty al acestei decade. Muzica disco, cluburi precum Studio 54, care sărbătoreau excentricitatea și hedonismul, dar și economia în plină creștere, au influenţat tendinţele din domeniul produselor cosmetice. M.A.C Cosmetics a fost înfiinţat în 1984 pentru a răspunde nevoilor a doi artiști canadieni. Aceștia doreau să obţină culori mai dulci, mai pigmentate și care să se fotografieze mai bine. Nuanţe vibrante de albastru, roz, purpuriu și auriu strălucitor erau folosite individual sau chiar toate odată, pentru un efect asemănător curcubeului.


Madonna


Donna Summer1990

În această decadă, ca o reacţie la excesul din anii '80, trendurile de beauty s-au reîntors la simplitatea anilor ‘70. Dacă ochii erau fardaţi puternic, buzele erau în nuanţe neutre și invers, iar principiul „mai puţin este mai mult” devine o regulă în lumea make-up-ului.


Gwyneth Paltrow


Kate Moss2000

Genele false sunt noul trend, iar „Lash barurile” apar peste tot în lume. Tot în această perioadă, producătorii de mascara au creat diverse variante – mărimi gigantice, baghete curbate, fire de toate tipurile – pentru a satisface toate nevoile. Tenul bronzat artificial devine un trend foarte iubit, iar produsele necesare obţinerii acestui look sunt la mare căutare,


Jennifer Lopez2010

Trendurile de make-up ale acestui deceniu sunt ca o incursiune prin ultimii 90 de ani. Ne-am putut bucura de toate tendinţele enumerate mai sus, de la sprâncene pensate excesiv sau foarte groase, cat eyeliner până la gene false sau excesiv rimelate, buze în nuanţe nude sau de roșu. După o perioadă în care tehnici precum sculpting, contouring, strobing sau non-touring au fost vedete în lumea make-up-ului, toamna aceasta ne aduce trenduri care evidenţiază frumuseţea naturală. Rămâne de văzut încotro se va îndrepta industria cosmeticelor în ultimii ani ai acestui deceniu.Kim KardashianDe Codrina ApostolComentarii

Mai multe

Familia Addams: Let’s live before we die, and dance...

Familia Addams: Let’s live before we die, and dance...

Maleficent: Suverana Răului este de neratat.

Maleficent: Suverana Răului este de neratat.

Helen - this girl is rare

Helen - this girl is rare

Alimentația plant based mi-a schimbat simțurile și viața

Alimentația plant based mi-a schimbat simțurile și viața

Arhitectura Interbelică a Bucureştiului și Regalitatea

Arhitectura Interbelică a Bucureştiului și Regalitatea

Rețeaua de health & fitness World Class estimează venituri de 38 de milioane de euro până la sfârșitul anului 2019

Rețeaua de health & fitness World Class estimează venituri de 38 de milioane de euro până la sfârșitul anului 2019

Familia Addams: bizarul și fantomaticul pe marele ecran de Halloween

Familia Addams: bizarul și fantomaticul pe marele ecran de Halloween

VICTORIA’S SECRET S-A DESCHIS ÎN BUCUREȘTI ÎN DATA DE 12 OCTOMBRIE

VICTORIA’S SECRET S-A DESCHIS ÎN BUCUREȘTI ÎN DATA DE 12 OCTOMBRIE

Irina Rimes, invitat surpriză în serialul Aventurile Fraților Urși

Irina Rimes, invitat surpriză în serialul Aventurile Fraților Urși

Cele mai citite

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Femeile celebre ale României

Femeile celebre ale României

17 produse cosmetice pentru un chip mai proaspăt şi mai frumos

17 produse cosmetice pentru un chip mai proaspăt şi mai frumos

Spărgătorii de timp

Spărgătorii de timp