Produse de frumuseţe pe care să le foloseşti primăvara aceasta

Produse de frumuseţe pe care să le foloseşti primăvara aceasta

Prin ’90 făcusem o pasiune pentru inelele indicatoare de stare. Le știi: acelea care își schimbă culoarea în funcţie de starea de spirit a purtătorului. Se găseau în toate consignaţiile, costau puţin și erau atât de proaste încât reușeau să mă convingă cu albastrul lor că sunt fericită chiar și în cea mai deplină și cruntă suferinţă (ce-ar fi trebuit tradusă în negru). Odată m-am și îndrăgostit din pricina lor: luasem drept roșu (pasiune) un cărămiziu de toată frumuseţea (furie, exasperare) și-am sfârșit în maro închis (neliniște, frică), încercând să vânez un iluzoriu roz (dragoste, fericire). Așa se face că după vreo cinci marouri consecutive, multele mele inele au sfârșit îngropate prin sertare, unde au zăcut, negre de supărare, vreo două decenii, până ce fiica-mea le-a adus la lumină și le-a dăruit glorie eternă – fără durere, întristare sau suspin – transformându-le în brăţări pentru păpuși.


Credeam că vremurile-acelea „cred ce văd, nu ce simt” vor rămâne pentru totdeauna apuse pentru mine. Până anul acest, când, dintre toate fascinantele tendinţe de modă ale sezonului, ce credeţi voi că s-a ridicat în mintea mea, așa ca uleiul din apă, și mi s-a lipit de suflet? Nu, nu inelele de stare (de-astea m-am lecuit, v-am spus deja), ci machiajele de stare. Pam-pam! Exact: machiajele care își schimbă nuanţa în funcţie de cheful purtătorului, precum inelele. Numai că, spre deosebire de inele, machiajele astea au și niște cercetări știinţifice serioase în spate: pigmentul produsului intră în reacţie cu ph-ul pielii (carepoate varia de la 5,3 pentru fericire la 5,7 când suntem triști) și temperatura corpului (mai ridicată pentru emoţiile negative) și se modifică. Convingător? Pentru mine, da. Suficient cât să fac o nouă pasiune.


Pe scurt, dragilor, în ultima lună am încercat tot ce mi-a căzut în mână, de la rujuri de stare (Rouge Interdit Magic Lipstick, Christian Dior Addict Lip Glow, NYX Mood Lip Gloss, Sephora Collection Color Reveal Lip Balm) la creme de stare (Tony Moly Luminous Pure Aura CC Cream, Givenchy Beauty Hydra Sparkling Lip and Cheek Balm), până ce mi-am schimbat părerea despre mine. Credeam că sunt o fiinţă senină, diafană și calmă, în schimb, machiajele mi-au arătat o făptură anxioasă, instabilă și iritabilă. Cu toată știinţa din spatele lor, machiajele riscau să sfârșească precum inelele. Noroc cu fiică-mea, care, sătulă de văicărelile mele („de ce pe buzele mele rujul ăsta e portocaliu-agitaţie și nu roz-fericire?”), mi-a spus cu un senin de lună nouă în timp ce-și împodobea păpușa cu o brăţară-inel: „Ar trebui să-ţi schimbi oglinda. Îţi arată culorile greșit. În ochii mei, ai buze roz mereu, ești bună și frumoasă și foarte fericită.” Deci, dragii mei, deși v-am înșirat până aici 445 de vorbe despre machiajele de stare, paginile ce urmează sunt despre altceva – pe principiul „unde dai și unde crapă” sau „morala bate povestea”. Sunt despre oglinzile din noi și felul în care le curăţam/păstrăm/așezăm/privim ca să scoată la lumină ce e mai bun și mai frumos în noi, despre felul în care îţi speli pensulele pentru a-ţi picta lumea numai cu adevăratele tale culori. Până la urmă, indiferent de machiaj ori inel, culoarea noastră (ca și frumuseţea) e în oglinda/ochii celui care (ne) privește.


Your true colors


„Odată ce le-ai arătat celor din jur adevăratele tale culori, e imposibil ca cineva să le mai acopere”, crede Matshona Dhliwayo (filosof). Și poţi crea capodopere, dacă pictezi în oglinda potrivită, adăugăm noi.1. TOO FACED, trusă de farduri Sweet Peach; 

2. ULEI DE ARGAN PURE by Daiana Anghel; 

3. RUJ DE BUZE MARK, Avon; 

4. ELIXIR PENTRU BAIE CARIBBEAN ESCAPE, Planet Spa Avon; 

5. Cartier, BAISER FOU, apă de toaletă; 

6. Serveţele exfoliante Sephora


Cum miroase FERICIREA


E dovedit știinţific că aromele pot modifica întreaga chimie a creierului, îmbunătăţindu-ne (au ba) dispoziţia, percepţia noastră asupra culorilor lumii și a lumii asupra culorilor noastre. Iată deci selecţia noastră de parfumuri menite a-ţi spăla nu creierul, ci imaginea.1. Cartier, LA PANTHERE e un parfum seducător, cu note catifelate de gardenie și mosc. 

2. În YOUR PERSONAL AROMA ar trebui să te regăsești întru totul, deoarece e aroma ta proprie si unică. E parfumul pe care ţi-l creezi înscriindu-te la atelierul de creaţie pe www.yourpersonalaroma.com. 

3. L’ENVOL DE CARTIER miroase a libertate: a miere, a pădure și cer nesfârșit.
4. Pentru o zi plină de bucurie, încearcă Dior J’ADORE IN JOY, un parfum plin de sevă, ca o piersică mâncată pe malul mării. 

5. A zmeură, ciocolată albă și orhidee, așa miroase BAISER FOU de la Cartier. E un parfum dulce, ce vindecă melancolia.

6. Avon VIVA LA VITA este echivalentul olfactiv al unei cupe de șampanie: bucurie cu bule.

 7. Jimmy Choo ILLICIT FLOWER e strălucirea unei dimineţi de primăvară închisă în molecule parfumate.


Ce POVESTE vrei să spui


Fiecare rid de pe chipul nostru spune o poveste, dar nu toate poveștile merită a fi spuse. Așadar șterge ce nu vrei să se știe, curăţând oglinda cu poţiuni, loţiuni, seruri și alte minuni.1. Dior HYDRA LIFE, GLOW BETTER FRESH GELLY MASK îţi aduce lumina pe chip în numai 3 minute. 

2. GALENIC SECRET D’Excellence este un buton de resetare; șterge oboseala, vârsta ori tristeţea de pe chip. Din suflet… habar n-am de poate. 

3. Skincode EXCLUSIVE CELLULAR POWER CONCENTRATE este o adevărată mașină a timpului: îl aplici, îl masezi și te-a dus cu cinci ani înapoi. Din păcate e o experienţă „only skin deep”. 

4. Cu GELUL DE CURĂŢARE AVENE TRIXERA NUTRITION îţi cureţi chipul pentru o nouă zi. 

5. LIERAC MESOLIFT SERUM are un efect de energizare imediat. Te va binedispune. 

6. STRIVECTIN ACTIVE INFUSION YOUTH SERUM te ajută să te vezi cu alţi ochi: mai tânără, mai strălucitoare. 

7. SERUMUL PHYTODENSIA de la Phyto îţi aduce tinereţe și energie până în vârful firului de păr. 

8. Skincode EXCLUSIVE CELLULAR ANTI AGING CREAM acţionează la nivel celular și nu te lasă să îmbătrânești.


Iubește-TE!


Dacă fericirea – care e lucru mare - stă în lucruri mărunte, atunci și iubirea de sine izvorăște tot de acolo. Deci, oferă-ţi bucurii mici, ca să poţi dărui focuri de artificii.1. LAPTELE DE CORP GARDENIA REALE de la Bottega Verde e o bucurie a simţurilor: miroase divin și-ţi mângâie pielea. 2. COCONUT & LIME , crema de corp de la Tropical Fruit e o minivacanţă exotică la borcan. 

3. Ok, de acord, ULEIUL PREŢIOS DIN SÂMBURI DE CACTUS de la Moroccan Essence nu miroase tocmai divin (deși mie
nu-mi displace), dar e atât de bogat, atât de cald, atât de tandru cu tenul tău, încât îl vei adora pe dată. Aplică-l ca pe un elixir preţios pe chip, pe gât și decolteu. 

4. ULEIUL DE ARGAN de la Pure by Daiana Anghel oferă un ritual spa complet. Îl poţi folosi pentru a-ţi masa chipul, trupul ori scalpul. E relaxant și hrănitor. 

5. CAUDALIE VINEACTIV, SOIN HYDRATANT 3 IN 1 redă strălucirea și prospeţimea tenului. 

6. Știi toropeala aceea plăcută după ce ai stat o zi la soare? Mirosul acela irezistibil de sare, piele bronzată și cocktailuri exotice, care te face să te simţi frumoasă și dorită? Exact așa te simţi și miroși după o baie în ELIXIRUL PLANET SPA CARIBBEAN ESCAPE de la Avon. 

7. Crema pentru corp PURE by Daiana Anghel este echivalentul cosmetic pentru orezul cu lapte: vindecă orice, chiar și
inimile frânte.


Crede în MINUNI


„Uneori când sunt fericită într-adevăr/Simt sau poate numai mi se pare/Cum din vârful fiecărui fir de păr/Îmi crește câte o floare… /Și e destul să mă întristez numai un pic/Ca să nu mai rămână din toată frumuseţea nimic/” - Ana Blandiana. Ca să nu te mai întristezi niciodată, poartă flori în păr, pe piele, sub piele, în suflet.1. Apa de trandafiri PURE by Daiana Anghel liniștește tenul și mintea. 

2. LOŢIUNEA EXFOLIANTĂ CU VITAMINA C din fruct și flori de portocal de la The Body Shop te scapă de praf, poluare și alte neplăceri. 

3. Ca să scapi de griji și oboseală, spală-ţi trupul cu gelul de duș WOODS OF WINDSOR, cu rodie și flori de hibiscus… 

4. …sau cu BOTTEGA VERDE, gel de duș cu piper roz.

5. Înviorează-ţi chipul cu APA DE STRUGURI de la Caudalie. 

6. Și trupul cu APELE PARFUMATE de la Avon Naturals.
7. Poţi încerca si un abur de APĂ DE LAVANDĂ de la Pure by Daiana Anghel. 

8. Și în final înlătură orice asprime cu o mângâiere dulce din crema EMBRYOLISSE, LAIT CRÈME CONCENTRE. Nu conţine flori sau fructe, dar e fericire pură, așa că o să înflorești.


Ia o PAUZĂ!


Inspiră, expiră, așază-te și privește în jur. Inspiră, expiră… Nu-ţi cer să numeri până la zece, deși am văzut eu în filme că funcţionează, în schimb te sfătuiesc să încerci unul din trucurile de mai jos pentru a scăpa de stres. Odată ce schimbi perspectiva în bine, lumea e mult mai colorată.1. O baie cu spumă și arome exotice îţi face oricând viaţa mai frumoasă. Încearcă unul din produsele din gama PLANET SPA de la Avon... 

2. ...ori PEONY AND ROSE BATH MILK de la Somerset Blooms (nr. 6 în ordinea din imagine).

3. Dacă adaugi și un ceai aromat și fierbinte, precum BASILUR INDIAN SUMMER, din frumoasă lumea devine strălucitoare. 

4. Masează-ţi tâmplele ori palmele cu GELUL PROASPĂT DE ALOE VERA de la Pure by Daiana Anghel... 

5. ...şi spală-ţi ochii cu una din APELE MICELARE de la Sephora cu trandafiri ori rodie. Acum privește din nou în jur. Vezi? A ieșit soarele pe strada ta!


Ca să ai parte de LUMINI, joacă-te cu UMBRE


Se presupune că oglinda e curată și strălucitoare acum. Nu ne rămâne decât să născocim niscaiva jocuri de umbre, pentru ca adevăratele tale culori să fie puse în valoare. Uite cum facem (începem practica în machiaj, dar tehnica e aceeași, că e vorba de chip, de inimă ori de poveste):1. Umbrim sprâncenele frumos, dar nu prea-prea și nici foarte-foarte, atât cât să îţi pună în evidenţă personalitatea. Poţi folosi GOOF PROOF BROW PENCIL, BROWVOL CONDITIONING PRIMER, KA BROW sau GIMME BROW, toate de la Benefit. 

2. În același timp luminezi tenul cu TEINT LUMIERE de la Galenic. 

3. Apoi conturezi ușor și cât mai natural ochii, ca să-ţi adâncească privirea. Folosește la alegere: creionul de ochi  MAGNIFEYES de la Rimmel, mascara MARK, Avon, mascara VOLUME REVEAL BOURJOIS, mascara BOBBI BROWN ori MAYBELLINE THE FALSIES PUSH UP ANGEL MASCARA. Pentru pleoape joacă-te discret cu trusa de farduri EYE ARTIST de la Astor. 

4. Zâmbetul se luminează cu puţin ruj MARK, Avon.


Fotografii de Sorina Dumitrescu

Comentarii

Mai multe

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 10 - 16 august

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 10 - 16 august

Muzeul Național al Țăranului Român găzduiește expoziția comemorativă „Horia Bernea: de la grădină la iconostas”

Muzeul Național al Țăranului Român găzduiește expoziția comemorativă „Horia Bernea: de la grădină la iconostas”

Past Forward – concert Petru Iuga și Valentin Răduțiu la Filarmonica din Sibiu

Past Forward – concert Petru Iuga și Valentin Răduțiu la Filarmonica din Sibiu

Sunt Ines Stana și fac sketch-uri - Portret de TikToker

Sunt Ines Stana și fac sketch-uri - Portret de TikToker

Festivalul ICon Arts Transilvania continuă cu noi experiențe culturale, în aer liber

Festivalul ICon Arts Transilvania continuă cu noi experiențe culturale, în aer liber

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 3 - 9 august

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 3 - 9 august

TNB Amfiteatru - programul spectacolelor | August 2020

TNB Amfiteatru - programul spectacolelor | August 2020

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 27 iulie - 2 august

MET - Programul spectacolelor online gratuite din săptămâna 27 iulie - 2 august

Festivalul ICon Arts Transilvania debutează sâmbătă prin două premiere artistice

Festivalul ICon Arts Transilvania debutează sâmbătă prin două premiere artistice

Concerte gratuite în aer liber în parcul „Alexandru Ioan Cuza” din București

Concerte gratuite în aer liber în parcul „Alexandru Ioan Cuza” din București

Cele mai citite

Ghidul complet al pensulelor de machiaj

Ghidul complet al pensulelor de machiaj

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Top 10 loţiuni micelare

Top 10 loţiuni micelare

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Femeile celebre ale României

Femeile celebre ale României

17 produse cosmetice pentru un chip mai proaspăt şi mai frumos

17 produse cosmetice pentru un chip mai proaspăt şi mai frumos