Beauty Trends

Beauty TrendsAdina Vlad este make-up artist oficial Rimmel London, din anul 2016, iar machiajele realizate de ea sunt în mare parte inspirate de trendul statement. Adina este totodată o mămică fericită și deține un blog, fiind astfel un exemplu de echilibru perfect între pasiunea pentru makeup, blogging și viața de parenting. Pentru Șapte Seri TRENDS, Adina Vlad a realizat două machiaje inspirate de două trenduri din perioada anilor '80.


Foto: Alex GâlmeanuIndustria de beauty este foarte asemănătoare cu cea de fashion. Sunt trenduri care revin din perioadele glam și statement. Anul acesta, revin anumite trenduri din anii '80, care ne poartă înapoi în timp și ne scot din zona de confort. Revenim la mood-ul electrizant, precum cel al Madonnei, conturul puternic al ochilor, culorile pastel - da, trendurile astea meritau un comeback și iată că anul acesta se întâmplă! Pentru a adopta un astfel de trend, apelăm la palete de culori pudrate, creion negru și mascara, precum și un fond de ten cât mai potrivit pentru tipul de ten, un blush mat și puțin highlighter pentru efect. 


Trendul draping, în care blush-ul este de nuanță florală și puternic saturată, aplicat pe pomeți printr-o mișcare în sus, înspre tâmple. Pentru o completare perfectă, asortăm cu buze conturate în nuanţe corai, cu tente de roz pe alocuri. Prin această combinaţie, look-ul ne duce cu gândul la scena de dans, la luminile foarte colorate, la ținutele electrice din perioada anilor '80. Un make-up chic de primăvară, care ne oferă un look fresh. 


Trendul draping s-a realizat cu un fond de ten mat, cu o nuanță foarte apropiată de cea a tenului, un blush de nuanță florală, puternic saturată, prin aplicarea acestuia pe pomeți printr-o mișcare în sus, înspre tâmple. Pentru completarea perfectă, asortăm cu buze conturate în nuanțe corai, cu tente de roz pe alocuri. Prin această combinație, look-ul ne duce cu gândul la ținute în nuanțe deschise, dar electrice, pe străzile din Manhattan - chich & fresh. 


Smokey eyes cu note de glitter este un trend folosit cu tehnici de shadowing sau dispersare, în diferite nuanțe și tipuri de aplicații strălucitoare. Pentru un make-up cool și fără efort, păstrați o nuanță naturală pe restul tenului, cu tente luminoase. Machiajul ochilor se obține prin aplicarea unei baze cremoase în nuanță metalică (se recomandă un fard cremos de tip stick, care este și waterproof și poate oferi o bază foarte bună de machiaj), iar apoi glitter-ul. Accentuarea ochilor se realizează cu mai multe straturi de mascara și conturarea liniei apei cu un creion kohl de nuanță negră.Pasiunea sa pentru hairstyling s-a transformat în carieră încă de la vârsta de 15 ani, George Negrișan reușind să-și lase deja amprenta în industria de beauty, prin creații pentru numeroase reviste din țară și din străinătate, prin coafuri realizate pentru diferite vedete în producții media sau colaborări pentru diverse creații cinematografice, fiind unul dintre cei mai tineri și talentați hairstylists. În Șapte Seri TRENDS, George ne prezintă două alegeri mondene de coafuri inspirate de trendurile de primăvară-vară 2018.


Foto: Alin NicolaeDupă ce s-au încheiat prezentările din cadrul Fashion Weeks, putem spune că avem o imagine mai amplă a tendințelor care vor fi abordate în culori, coafuri și tunsori în primăvara-vara 2018. Vom vedea multe nuanțe naturale, de la șaten auriu sau cenușiu blond murdar, șaten închis, roșcat cald, dar și culori electrice și pasteluri. Tunsorile vor fi naturale sau grafice, cu influențe retro, iar coafurile simple, de la coada de cal simplă la șuvițe răsucite și împletituri hippie sau futuriste, cocuri messy, wet hair și, mai ales, texturi naturale, bucle și onduleuri dezordonate, cu sau fără volum. Pentru styling se poate folosi glitter sau cretă de păr, iar pentru accesorizare, bijuterii vintage sau cu influențe etnice. 


Păr de culoare închisă, bretoane cu personalitate 

Părul de culoare închisă, brunet sau șaten închis, în nuanțe naturale, a fost unul dintre detaliile remarcate pe podium în acest sezon. Perfect întins, ca în prezentările Lanvin sau Valentino, ondulat sau creț, ca în prezentările Louis Vuitton, Versace, Dior sau Prada, părul natural de culoare închisă se evidențiază frumos prin aspectul clean sau dă o alură sauvage, eventual cu influențe etnice. Poate fi completat cu succes de un breton aerat sau, dimpotrivă, de unul grafic, perfect studiat, chiar ușor punk, care dă o anumită duritate trăsăturilor, accentuându-le. La fel de populare vor fi și bretoanele cu efect messy, așa cum am văzut la Prada sau John Galliano. Bretoanele asigură un conturing facial care poate schimba total alura celor care le poartă. 


Messy Updos, good girls gone wild 

Aparent neglijente, făcute în grabă, cocurile răvășite sunt și ele o opțiune interesantă pentru primăvara-vara 2018. Asigură un look relaxat, dar în același timp cu prestanță. Firele electrizate nu mai reprezintă o problemă când abordezi un astfel de look, nu ai nevoie de extra-netezire și styling studiat. Astfel de look-uri au fost prezente în show-urile Jonathan Simkai sau Katie Gallagher. După ce părul a fost uscat cu viteza maximă a uscătorului, nu trebuie decât strâns, fără ajutorul unei perii, și prins apoi răsucit sau în noduri. E suficient să fie prins parțial și poți lăsa intenționat fire rebele sau șuvițe în afară, ca să încadrezi fața.

Originalitatea, nonconformismul și atitudinea ”think outside of the box” au făcut-o pe Diana Ionescu să devină rapid unul dintre cele mai creative nume din industrie, un vârf al noii generații de profesioniști și traineri, cu o experiență impresionantă în domeniile fashion, beauty și avantgarde. Are propria școală de mahiaj - DIMS, unde se predau cursuri pentru viitori profesioniști și pasionați. Diana a fost desemnată de ELLE România drept ”unul dintre cei mai în vogă make-up artiști ai momentului” și nominalizată la premiile ELLE Style Awards 4 ani la rând, în 2017 primind ”Best Make-up Artist”.


Foto Laura BranUniversul creativ al Dianei este puternic influențat de studiile sale în arhitectură și fotografie și de pasiunea pentru estetică și zona de fashion & beauty. 


Diana are un background solid în cultura vizuală și reușește să ne inspire întotdeauna prin touch-ul artistic pe care îl au toate machiajele pe care le creează. 


Aflată în spatele multor ședințe foto pentru cele mai importante reviste, videoclipuri, reclame, Diana are o agendă extrem de solicitantă și fascinantă, lucrând pentru cele mai interesante proiecte artistice autohtone și cu cei mai buni profesioniști din industrie: fotografi, designeri, fashion stiliști și numeroase branduri internaționale. 


Originalitatea, nonconformismul și atitudinea ”think outside the box” au făcut-o pe Diana Ionescu să devină rapid unul dintre cele mai creative nume din industrie și un vârf al noii generații de profesioniști și traineri, cu o experiență impresionantă în industria de fashion, beauty și avantgarde. Diana are propria școală de machiaj - DIMS, unde pasionații de make-up pot învăța direct de la ea. Diana a fost numită de ELLE România ca fiind ”unul dintre cei mai în vogă make-up artiști ai momentului” și nominalizată la premiile ELLE Style Awards timp de 4 ani la rând. În anul 2017 a fost desemnată BEST MAKE-UP ARTIST. 


Universul creativ al Dianei este puternic influențat de studiile ei în architectură și fotografie, având un simț al esteticului foarte bine dezvoltat. Diana are un background solid în cultura vizuală, iar toate machiajele realizate de către ea reușesc să inspire prin touch-ul artistic. Pentru Șapte Seri TRENDS, ne surprinde cu aceeași manifestare artistică care pune accent pe conturarea trăsăturilor faciale, prin două look-uri street style minimaliste. 


Despre lookuri 

Moda în acest sezon este mai aproape ca niciodată de o manifestare artistică, o exprimare a personalității, și mai puțin de ideea de corecție a unor trăsături. Culori electrice, puternice și curajoase, purtate în moduri personalizate: o formă inedită, nu neapărat finisată. Ca o joacă de copil. În anul 2018, machiajul este un accesoriu purtat cu încredere. Am accentuat privirea printr-un albastru foarte saturat și plat. O combinație de linii grafice și culoare. Restul elementelor sunt minimizate, tenul este curat și proaspăt, pentru că nu este încărcat de produse și umbre. Pentru buze, am ales un ruj cremos, în nuanță oranj deschis, pentru o complementaritate cu nuanța ochilor, dar și cu fardul ales. 


Conturarea exagerată nu mai reprezintă o prioritate pentru look-urile street style, dar nici pe podium. Fardul de obraz sau blush-ul capătă mult teren pe fizionomie. Ne amintim de el încă din 1980, fiind un blush extins spre tâmple, pomeți și arcade. Drapping-ul (conturarea și iluminarea tenului cu diferite nuanțe de blush) este foarte în vogă. Am combinat acest trend cu elemente aplicate și reflectorizante.De la cele mai cool colaborări cu vedete precum Alexandra Stan, Antonia sau Dana Rogoz, Alex Sârghe este unul dintre cei mai pasionați oameni din industria de beauty. Fie că vorbim despre coafuri wild sau foarte naturale, Alex a creat coafuri pentru unele dintre cele mai mari reviste, stilul lui fiind înclinat către coafuri foarte lejere, retro sau messy. Pentru Șapte Seri TRENDS, Alex ne prezintă două look-uri adaptate trendurilor wet look și sophisticated curly.


Foto Oltin DogaruWet! Wet! Wet! Da, Wet Hair încă se află pe lista de tendințe din 2018! Poți opta pentru un look jumătate wet, cu cărare pe mijloc (Markus Lupfer), pentru o atitudine puternică sau o cărare pe o parte și șuvițe rebele (preen), pentru un efect mai romantic. Dacă îți dorești un efect mai special, poți opta pentru un breton cu șuvițe lungi all wet (Alexander McQueen). Poate transforma un look banal într-unul modern într-o clipă. 


Dacă viața nu există dincolo de bucle, ce trebuie să știi pentru acest sezon este faptul că secretul stă în relaxare. Urmează textura naturală a firului de păr. Dacă îl ai deja ondulat, tot ce ai nevoie este să folosești produse de definire și hidratare. Pentru un look mai sofisticat, poți opta pentru bucle foarte largi și lejere, pentru momentele în care vrei să-ți accentuezi latura feminină.

Fotografii de Dan Nichitiu 

Modele: Joana, Anca G., Miruna S., Anna - URBANIK ModelsComentarii

Mai multe

TEX LOVES SUMMER - Vladimir Drăghia și Alice Cavaleru

TEX LOVES SUMMER - Vladimir Drăghia și Alice Cavaleru

Hola, yo me llamo...MINELLI

Hola, yo me llamo...MINELLI

Childish Gambino și carul alegoric

Childish Gambino și carul alegoric

The Lion King / Regele leu, evenimentul cinematografic al verii

The Lion King / Regele leu, evenimentul cinematografic al verii

Snagov Club - paradisul de la marginea capitalei

Snagov Club - paradisul de la marginea capitalei

Libertatea vacanței, acum și în oraș

Libertatea vacanței, acum și în oraș

BACKYARD STORY

BACKYARD STORY

Kit Festival pentru el și ea

Kit Festival pentru el și ea

Cele mai citite

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Femeile celebre ale României

Femeile celebre ale României

17 produse cosmetice pentru un chip mai proaspăt şi mai frumos

17 produse cosmetice pentru un chip mai proaspăt şi mai frumos

Spărgătorii de timp

Spărgătorii de timp