Ai găsit anticearcănul potrivit?

Ai găsit anticearcănul potrivit?În timp ce încercam să îmi dau seama cum ar trebui abordat subiectul anticearcăn/corector, am ajuns la concluzia că sunt prea multe astfel de produse pe piaţă. Există unul pentru camuflarea petelor, altul pentru iluminat sau contouring și lista poate continua. Când sunt întrebată ce corector recomand, automat îmi vine în cap întrebarea: ce vrei să faci cu el?! Dar confuzia nu se termină aici. La baza criteriilor de selecţie stau și alţi factori, precum tipul de piele, subtonul, metoda de aplicare, ambalajul produsului și zona în care vrei să îl utilizezi. Când te gândești deodată la toate acestea, pot înţelege încurcătura în care te afli.


Ai observat vreodată denumirile de pe etichetă? „Secret” sau „camuflaj” sunt doar câteva dintre adjectivele ce însoţesc de obicei numele acestui produs. Parcă ne-am afla într-un roman cu spioni. Dar cu toţii știm că un produs nu ar trebui judecat după ambalaj sau după denumire, ceea ce contează de fapt este conţinutul său. După câţiva ani de experienţă în industria de beauty, pot să spun că cel mai util este să investești în cât mai multe și diversificate produse de bază.


De ce? Pentru că atunci când vine vorba de fundaţia machiajului și de concealer, este foarte util să ai la dispoziţie diferite produse pentru diferite situaţii. De exemplu, trebuie să ai două nuanţe de fond de ten în trusă pentru a te adapta schimbărilor de la un anotimp la altul. În ceea ce privește concealer-ul, subiectul este mult mai complex. Recunosc că am patru tipuri diferite de corector în kitul meu și aleg câte unul în funcţie de tipul de finisaj pe care îl doresc sau în funcţie de problema pe care vreau să o rezolv. În ciuda faptului că acest produs nu lipsește din nicio trusă de machiaj, alegerea corectă a concealer-ului este mult mai complicată decât pare. De câte ori ţi s-a întâmplat să cumperi unul nepotrivit tenului tău? Cu atâtea criterii de care trebuie să ţii cont, este normal să treci măcar o dată printr-o astfel de experienţă! De aceea m-am decis să vorbim despre corector și anticearcăn și să îţi fac o listă cu produsele mele preferate.


Culoare

Fără îndoială, culoarea este unul dintre aspectele cele mai importante atunci când vine vorba de corector – ca să nu mai amintesc de faptul că este motivul principal pentru care vei dori să ai mai multe produse de acest tip în kitul tău. Nu poţi cu o singură nuanţă de concealer să rezolvi toate problemele tenului! O culoare care neutralizează roșeaţa nu îţi va acoperi cearcănele, nu îţi va ascunde cicatricele și viceversa!

Când vine vorba de cearcăne superficiale, îţi recomand să utilizezi o formulă care reflectă lumina, într-o nuanţă mai deschisă cu un ton decât pielea ta. Acest artificiu îţi va conferi luminozitate și va părea că abia ce te-ai trezit după un somn odihnitor. Dar ai grijă! Cearcănele adânci, acele pungi închise la culoare, pot fi mascate doar folosind un anticearcăn mai închis cu un ton. Atenţie! Un concealer mai deschis la culoare conferă zonei și mai mult volum, lucru pe care nu ni-l dorim! În această categorie, preferatele mele sunt Touche Eclat Yves Saint Laurent pentru o acoperire ușoară și clasicul Concealer de la Clé de Peau Beauté, dacă dorești un grad mai mare de acoperire. O altă opţiune extraordinară este Giorgio Armani Beauty's High Precision Retouch Concealer. Acesta luminează și perfecţionează tenul cu un finisaj natural și radiant. Dacă te încadrezi în categoria femeilor cu cearcăne accentuate, îţi recomand Chanel Longwear Color Correcteur, în nuanţă de lila. Este foarte important să neutralizezi orice urmă de albastru sau de verde, iar apoi aplică un alt concealer de o culoare similară tenului pentru a crea echilibrul de care ai nevoie.De asemenea, anticearcănele de corecţie a culorii pot fi utilizate pentru probleme precum roșeaţa și hiperpigmentarea; tonurile de verde se folosesc pentru a minimiza roșeaţa, iar tonurile de piersică sau violet, pentru a ascunde cicatricile de acnee sau petele solare. Nici de această dată nu uita să adaugi un pic de concealer în aceeași nuanţă cu tenul tău la final! Sfat: ţine cont de faptul că un corector de culoare conţine cu 40-50% mai mulţi pigmenţi. Fii atentă la cantitatea pe care o vei aplica! Dacă nu ești chiar începătoare în lumea machiajului, poţi opta pentru o paletă corectoare de culoare, cum sunt cele de la MAC Conceal and Correct, având multe opţiuni de nuanţe cu care te poţi juca și pe care le poţi mixa.

Textură

Din păcate, nu există o formulă de anticearcăn/corector universal valabilă. Când vorbim despre textura unui astfel de produs, ne referim atât la consistenţa sa reală, cât și la formula lui. Pe piaţă vei găsi produse din această categorie cu o textură mai consistentă, potrivite pentru acoperirea petelor roșii, cât și a cearcănelor pronunţate, sau cu textură mai lichidă, cremoasă, care oferă o acoperire mică spre medie. Acestea te vor ajuta să maschezi doar micile imperfecţiuni. Prin urmare, texturile sunt definite de consistenţa produsului: opacă sau translucidă, cremoasă sau uscată. De obicei, corectorul de subton este disponibil sub formă de primer, CC cream, pudră-mozaic sau pulbere, în timp ce un corector de cearcăne este cremos sau lichid. De aceea, când vrei să cumperi un astfel de produs, trebuie să ţii cont de toate aceste detalii.

Pentru zona ochilor recomand un anticearcăn cu o formulă cremoasă, mai lichidă, precum cel de la Nars – Radiant Creamy Concealer sau cel de la Laura Mercier – Flawless Fusion Longwear Concealer.
Pe de altă parte, pentru petele de acnee și pete pigmentare recomand un corector mai bogat în pigmenţi, care se „lipește” de pete și nu reflectă lumina. Pentru astfel de probleme alege un produs cu textură mai uscată și solidă. De obicei, acestea vin în palete individuale sau mixte – MAC Conceal and Correct sau Kryolan Dermacolor Palette. Un astfel de produs oferă o camuflare uniformă, chiar și când vine vorba de roșeaţă, cicatrici sau vase capilare. Imperfecţiunile devin invizibile și finișul este unul mat.Contur și Iluminator

Acest produs este atât de versatil încât a devenit vedetă în tehnica de contouring – sculptarea feţei pentru a reda umbrele naturale și pentru a crea zone de lumină. De ce să alegi un produs cremos, și nu unul pulbere? Corectorul a fost cel mai folosit produs în realizarea acestei tehnici atât de iubite în media online, pentru că are aceeași consistenţă cu fondul de ten și se blenduiește ușor cu restul produselor! Dar trebuie să ai mare grijă când încerci să pui în practică acest procedeu. Personal, nu îl recomand pentru persoanele cu tenul foarte deschis la culoare. Este aproape imposibil să poţi face acest joc de umbre și lumini fără să nu fie vizibil pe timpul zilei. Dar funcţionează perfect la persoanele cu tenul mai închis. Încearcă RCMA Palette! Nu sunt adepta acestei tehnici, dar mă folosesc de un corector mai deschis la culoare pentru a crea un efect de lifting sub sprânceană sau, pur și simplu, îl aplic în jurul buzelor pentru a perfecţiona rujul roșu! Studio Finish Concealer Mac Cosmetics este recomandarea mea.
De Codrina Apostol

Foto: Getty ImagesComentarii

Mai multe

Familia Addams: Let’s live before we die, and dance...

Familia Addams: Let’s live before we die, and dance...

Maleficent: Suverana Răului este de neratat.

Maleficent: Suverana Răului este de neratat.

Helen - this girl is rare

Helen - this girl is rare

Alimentația plant based mi-a schimbat simțurile și viața

Alimentația plant based mi-a schimbat simțurile și viața

Arhitectura Interbelică a Bucureştiului și Regalitatea

Arhitectura Interbelică a Bucureştiului și Regalitatea

Rețeaua de health & fitness World Class estimează venituri de 38 de milioane de euro până la sfârșitul anului 2019

Rețeaua de health & fitness World Class estimează venituri de 38 de milioane de euro până la sfârșitul anului 2019

Familia Addams: bizarul și fantomaticul pe marele ecran de Halloween

Familia Addams: bizarul și fantomaticul pe marele ecran de Halloween

VICTORIA’S SECRET S-A DESCHIS ÎN BUCUREȘTI ÎN DATA DE 12 OCTOMBRIE

VICTORIA’S SECRET S-A DESCHIS ÎN BUCUREȘTI ÎN DATA DE 12 OCTOMBRIE

Irina Rimes, invitat surpriză în serialul Aventurile Fraților Urși

Irina Rimes, invitat surpriză în serialul Aventurile Fraților Urși

Cele mai citite

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Femeile celebre ale României

Femeile celebre ale României

17 produse cosmetice pentru un chip mai proaspăt şi mai frumos

17 produse cosmetice pentru un chip mai proaspăt şi mai frumos

Spărgătorii de timp

Spărgătorii de timp