5 reguli de beauty reinterpretate cu ocazia primăverii

5 reguli de beauty reinterpretate cu ocazia primăverii

Săptămâna trecută eram cu fiică-mea în librărie, „ca fetele”. Așa ne distrăm noi: la shopping de ceai, cărţi și pijamale. Ca de fiecare dată, eram la raftul cu literatură pentru copii (Anastasia mea are doar 8 ani) și, ca niciodată, ne-am îndrăgostit amândouă de aceeași carte. Mie mi-a plăcut titlul (Nellie și locul învăluit în ceaţă), ei coperta albastră și porcul zburător. Dar cum noi nu judecăm niciodată cartea după copertă (deși de fiecare dată coperta ne sare în mâini spre a fi judecată), ne-am afundat în fotolii (ador librăriile cu loc de lectură) și ne-am cufundat în citit. Și-am citit, și-am citit... cred că mai bine de-un ceas. Dar asta nu are importanţă. Important este ce am aflat eu de aici, cu ajutorul Anastasiei, care mi-a tradus semnificaţia fiecărei întâmplări din această carte albastră și senină, cu aventuri înceţoșate, „care începe cu o sosire, precum Marry Poppins și Pipi Șoseţica, și nu cu o călătorie, așa cum încep restul cărţilor” citite de Anastasia până acum. (Aţi înţeles ce vreau să spun? Dacă nu, vă rog, mai citiţi o dată, puţin mai rar, ca pentru copii.) Desigur, observaţia aceasta o puteţi găsi și pe spatele cărţii, dar vă jur pe ceaţa din mintea mea și seninul din suflet că formularea de mai sus îi aparţine Anastasiei mele, care nu a aruncat nici măcar un ochi recenziei de pe spate. De unde se vede că... Mă rog, asta nu are nicio importanţă.


Deci, să revin. Povestea spune că Nelli și mama ei ajung într-un loc foarte ciudat, înecat în pâclă și într-o mare de reguli. (Lecţia numărul unu: era ceaţă pentru că erau multe reguli fără sens. În cazuri din astea, trebuie să le dobori, iar dacă nu poţi, musai să-ţi crești aripi și să zbori.) La tot pasul te împiedicai de indicatoare cu interdicţii absurde – „ghemuitul interzis”, de pildă – și cădeai în capcane stupide. Așa se face că oamenii dispăreau. Pur și simplu. (Lecţia 2. Da, oamenii dispar dacă îi ţii legaţi ori le întinzi capcane.) Uneori se pierdeau atât de mult în ceaţă ori în propriile capcane, încât se destrămau familii: dispăreau bunici, se risipeau iubiri și copiii se rătăceau de părinţi. Atunci aceștia îi înlocuiau cu nori. (Lecţia 3. Trebuie să fii completamente înceţoșat ca să îţi înlocuiești copilul cu un nor. Îţi imaginezi ce se întâmplă când vrei să-l strângi în braţe? Se sparge într-o ploaie rece ce doar te udă, în loc să te-nflorească. Nu! Ca să îţi (re)găsești copilul, trebuie să te transformi tu însuţi în nor, să fii liber și ușor și gata

să străbaţi cerul până îl găsești.)


Mai sunt și alte lecţii în cartea asta, dar azi ne oprim aici. Că doar vrem să le și aplicăm, nu doar să le formulăm. Evident, ele pot fi exersate în orice, de la facerea de biscuiţi până la facerea de familii sau de ţări. Dar hai să vedem cum funcţionează atunci când vine vorba de sănătate și frumuseţe, că despre asta mi se cere mie să scriu, nu? Deci, ce facem când dau năvală peste noi prea multe reguli ce ne ţin legaţi? Cum zburăm peste ele? Cum transformăm capcanele în punţi? Și cum devenim liberi, ușori și tineri, ca norii?


Regula 1. Specialiștii spun că, pentru buna funcţionare a organismului, trebuie să ne trezim odată cu soarele. Și cu găinile. Ceea ce, acum, că a venit primăvara, înseamnă inuman de devreme. 

Varianta noastră: am aflat cum putem dormi mai mult, dar să avem același start ca și când am fi admirat răsăritul. Exerciţiul se numește Do-In, este de origine japoneză și e conceput special pentru cei ce se trezesc greu dimineaţa: stai întins în pat, cu ochii încă închiși, cu faţa în sus, braţele întinse în lateral cu palmele în sus, genunchii îndoiţi și deschiși în lateral în așa fel încât tălpile picioarelor să fie lipite (poziţia diamant sau „broscuţă”). Desprinde picioarele de pe saltea doar câţiva centimetri și apoi freacă repede și cu forţă tălpile una de cealaltă timp de 30 de secunde. Dacă simţi niscaiva furnicături pe spate, fese, picioare sau chiar în braţe, nu te speria! Înseamnă că ai executat exerciţiul impecabil și energia curge liberă prin tot trupul. Ori, de ţi se pare prea greu, poţi doar să te întinzi în pat ca o pisică. Pur și simplu.


Regula 2. Primăvara trebuie să începi o cură de detoxifiere.
Varianta noastră: mănâncă un grapefruit sau un kiwi chiar înainte de micul dejun, pentru a-ţi trezi sistemul digestiv. Aceste fructe minune pot accelera cel mai leneş metabolism, favorizând eliminarea rezidurilor metabolice. Sau bea suc de morcovi – stimulează funcţiile hepatice. Iar pentru ten, folosește ziua La Mer Revitalising Serum – cu numai câteva picături vei străluci de sănătate, iar noaptea uleiul detoxifiant de la Caudalie. Pentru o detoxifiere până în vârfului firului de păr, încearcă Masca cu argilă de la Elseve, L'Oréal.Regula 3. Primăvara trebuie să faci curăţenie în dulap, în trusa de machiaj și printre parfumuri, să le sincronizezi cu tendinţele.
Varianta noastră: de ce să renunţi la lucrurile care îţi plac? Schimbă doar accentele. Pentru un machiaj mai lejer, înlocuiește fondul de ten cu o pudră semiliberă, care se aplică mai ușor și lasă pielea să respire (Caron, Poudre semilibre), fardul negru cu unul mai puţin ostentativ (Bourjois, Smokey Stories sau Sephora Easy Smokey Eye), rujul de buze cu un glos hidratant (Rimmel, Oh My gloss), iar pentru mascara alege un produs multifuncţional: Lash Act Build and Define de la Mark, are două perii diferite (una pentru definire și una pentru separare) ce pot fi schimbate printr-o simplă răsucire a tubului. Cât despre parfumuri, poţi păstra fără griji parfumul ce-ţi place, înnoindu-l cu trei picături dintr-un alt parfum, aplicate în spatele urechilor, sau pe păr. (Sugestia noastră: Marc Jacob, Daisy Kiss – e ca o adiere de primăvară și Cartier, La Panthere – seducţie lichidă).Regula 4. Fă sport cel puţin 30-45 de minute în fiecare zi.
Varianta noastră: deși suntem perfect de acord că exerciţiul fizic este cheia unui organism echilibrat, zvelt și sănătos, realizăm că e destul de complicat să respecţi zilnic regula de mai sus. De aceea în zilele în care nu faci sport, încearcă să râzi cu poftă. Nu vei consuma considerabil mai multe calorii (deci nu vei slăbi), dar îţi vei crește capacitatea pulmonară, tonusul muscular și îţi vei întări sistemul imunitar. Sau cântă în gura mare. Cercetătorii de la Newcastle University au arătat că a cânta, indiferent sub ce formă (dimineaţa în baie, la o petrecere, în mașină), este un exerciţiu extraordinar pentru sănătatea trupului și a minţii.


Regula 5. Dormi cel puţin 8 ore pe noapte. Somnul este singura modalitate de refacere a circuitelor cerebrale și are o capacitate remarcabilă de întărire a sistemului imunitar.
Varianta noastră: perfect adevărat, dar ce faci dacă nu poţi să dormi atât de mult, dacă ai insomnii, deși ești din cale afară de obosită? Înlocuiește o formă de oboseală cu alta: dacă ești obosită fizic, oboseșteţi mintea, și invers. O oră de dans sau de plimbare declanșează în creier o avalanșă de endorfine (neurotransmiţători ai stării de bine), iar o oră de Goethe te scapă de durerile musculare. Sau poţi asculta muzică în timp ce savurezi un masaj cu o cremă onctuoasă (pentru corp – Avene, Trixera, lapte nutritiv, iar pentru gât și decolteu, Embryolisse, Lait-Crème Concentre).
Comentarii

Mai multe

Cadouri de Paște pentru EL și EA

Cadouri de Paște pentru EL și EA

AUTOR de zece ani și-a decernat premiile anuale

AUTOR de zece ani și-a decernat premiile anuale

Cloud No 9 Pop-Up Store aduce primăvara mai repede în București Mall

Cloud No 9 Pop-Up Store aduce primăvara mai repede în București Mall

Spectacolele tale preferate se joacă în luna MAI la TDR

Spectacolele tale preferate se joacă în luna MAI la TDR

Andra Gogan îi dă din nou voce Mashei în spectacolul Poveste Misterioasă

Andra Gogan îi dă din nou voce Mashei în spectacolul Poveste Misterioasă

Hotel Snagov Club, premiat internațional pentru cea mai bună locație de evenimente din regiune

Hotel Snagov Club, premiat internațional pentru cea mai bună locație de evenimente din regiune

Mercedes AMG35 sedan - nici prea-prea, dar foarte-foarte

Mercedes AMG35 sedan - nici prea-prea, dar foarte-foarte

Cea mai titrată producție Marvel ajunge pe marile ecrane

Cea mai titrată producție Marvel ajunge pe marile ecrane

Cele mai citite

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Cu ce ne imbracam in functie de zilele saptamanii?!

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personală

Femeile celebre ale României

Femeile celebre ale României

17 produse cosmetice pentru un chip mai proaspăt şi mai frumos

17 produse cosmetice pentru un chip mai proaspăt şi mai frumos

Spărgătorii de timp

Spărgătorii de timp