7 cărţi de Crăciun, povești de citit și oferit lângă bradul de Crăciun

7 cărţi de Crăciun, povești de citit și oferit lângă bradul de CrăciunSe apropie cu pași repezi una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, luna decembrie. Și pentru că sărbătorile vin atât cu cadouri, cât și cu timp în plus de a ne ralaxa, vă propunem șapte cărţi interesante, numai bune de așezat și de citit lângă bradul de Crăciun. În grupajul de mai jos veţi descoperi de la titluri recent lansate până la cărţi inspirate de oferit în dar celor dragi, inclusiv celor mai mici membri ai familiei, iubitori de povești.Fidelitate 

Marco Missiroli 

„Fidelitate”, #1 bestseller în Italia, se va lansa în curând la editura Pandora M, parte a grupului editorial Trei, și spune povestea lui Carlo, un profesor de creative writing, și a Margheritei, o arhitectă devenită agentă imobiliară. Ei formează un cuplu tânăr și fericit, în care fiecare partener este perfect conștient de frământările celuilalt. Se iubesc, însă în același timp au dorinţe care trec dincolo de pereţii dormitorului lor. Carlo tânjește după frumuseţea liniștită a uneia dintre elevele sale, Sofia, iar Margherita visează la mâinile puternice ale terapeutului ei, Andrea. Suntem siguri că a rezista unei ispite înseamnă fidelitate? Dar dacă această renunţare ar reprezenta trădarea naturii noastre mai profunde? Fidelitatea este o ancoră care ne permite să nu fim copleșiţi de furtună, dar este și oglinda în care ne căutăm reciproc, în speranţa de a ne recunoaște pe noi înșine. Asta ne spune scriitorul Marco Missiroli, mergând la inima personajelor sale: el, ea, cealaltă și celălalt. Noi înșine. Pregătește-te să-ţi citesti povestea în „Fidelitate” a lui Marco Missiroli, redactorul-șef al unei reviste de psihologie și editorialist cultural pentru Corriere della Sera. Primul său roman, Senza coda (2005), a câștigat Campiello Opera Prima (echivalentul italian al Costa First Book Award). Romanul său Atti osceni in luogo privato (2015) a devenit un bestseller încă de la apariţie și s-a vândut în peste 150 000 de exemplare.
Interpretarea basmelor 

Marie-Louise von Franz 

Dintre toate tipurile de literatură mitologică, basmele sunt cele mai simple și mai pure expresii ale inconștientului colectiv, oferind o excelentă înţelegere asupra tiparelor de bază ale psihicului omenesc. Fiecare popor sau naţiune are propriul său fel de a experimenta această realitate psihică și de aceea studiul basmelor din întreaga lume este o foarte bună modalitate de familiarizare cu experienţele arhetipale ale omenirii. Scrisă elegant, cu o erudiţie impresionantă, cartea de faţă oferă un scurt istoric al interpretărilor date basmelor de-a lungul timpului, apoi prezintă pe larg metoda de analiză a autoarei, aplicată pe un basm al fraţilor Grimm, „Cele trei pene”. Cartea se încheie cu o discuţie amplă referitoare la conceptele de umbră, anima și animus, captivantă atât pentru specialiștii în psihologia lui Jung, cât și pentru publicul larg. Marie-Louise von Franz (1915-1998), analistă jungiană și specialistă în interpretarea manuscriselor alchimice, a fost una dintre cele mai importante discipole și colaboratoare ale lui C.G. Jung. A publicat peste 25 de cărţi, multe dintre ele dedicate interpretării basmelor, și a avut un rol important în fondarea Institutului C.G. Jung din Zürich.
Mâncare, sănătate și fericire. 115 reţete alese pentru mese delicioase și o viaţă mai bună 

Oprah Winfrey 

Și pentru că sărbătorile vin și cu mese delicioase, vă propunem o carte deosebită, scrisă de Oprah Winfrey și apărută la la editura Lifestyle Publishing, parte a grupului editorial Trei. Ea povestește că a avut dintotdeauna o relaţie complicată cu mâncarea: i-a fost atât sursă de liniște și confort, dar și cauza unei lupte continue cu propria greutate. În această carte, Oprah vă împărtășește reţetele care i-au permis în sfârșit să se bucure de fiecare masă. Reţetele sunt realizate împreună cu chefii săi preferaţi, iar alături de acestea veţi găsi gânduri și amintiri care vă oferă o incursiune sinceră în viaţa (și bucătăria!) uneia dintre cele mai influente și apreciate celebrităţi. Delicioase, sănătoase și ușor de preparat, acestea sunt reţetele pe care Oprah adoră să le pregătească acasă și să le împartă cu familia și prietenii. Reţetele sunt însoţite de reflecţii intime, citate și comentarii scrise de Oprah, ceea ce face ca aceasta să fie mai mult decât o simplă carte de bucate, este o privire unică asupra relaţiei sale personale cu mâncarea. De-a lungul apreciatei sale cariere, Oprah Winfrey a creat o conexiune extraordinară cu oamenii din întreaga lume. Ca gazdă și producător al emisiunii extrem de apreciate și premiate, The Oprah Winfrey Show, ea a delectat, a informat și a înveselit milioane de telespectatori timp de 25 de ani. Realizările ca lider media global și filantrop au propulsat-o printre cele mai influente și admirate figuri publice ale prezentului.
Fulgi de iubire. Trei povești romantice de Crăciun 

John Green, Lauren Myracle, Maureen Johnson 

Ce au în comun o furtună de zăpadă iscată în Ajunul Crăciunului, 14 majorete vesele, un restaurant Waffle House și un tip învelit în folie de aluminiu? Răspuns: aceste trei povești romantice de Crăciun. O furtună puternică de zăpadă aduce dragostea în vieţile a trei adolescenţi: o fată al cărei tren s-a înzăpezit, un băiat ce înfruntă viscolul pentru a se întâlni cu prietenii săi, o altă fată cu inima frântă ce-și vopsește părul în roz și visează să fie îngerul cuiva. Trei dintre cei mai cunoscuţi autori americani de literatură pentru adolescenţi – John Green, Maureen Johnson și Lauren Myracle – și-au unit forţele pentru a scrie povești pline de aventură, umor, romantism și duioșie, ale căror fire se împletesc inteligent la final, într-o carte numai bună de citit la „gura sobei”.
Atlas Obscura: ghidul exploratorului pentru cei mai aventuroși copii din lume 

de Dylan Thuras și Rosemary Mosco 

Este o minunată carte pentru copii, care îi trimite pe cititori într-o expediţie nespus de captivantă, în 100 dintre cele mai uimitoare locuri de pe pământ. Cartea este o călătorie din ţară în ţară, în timpul căreia cititorii descoperă rând pe rând o mulţime de atracţii: explorează grota cu cristale strălucitoare din Mexic, vizitează cea mai mare peșteră din lume, aflată în Vietnam. Pot privi îndeaproape o cascadă de 108 metri din Zambia și pot afla cum și-a căpătat misterioasa culoare Cascada Sângelui din Antarctica. Cartea este un pașaport spre o lume plină de oportunităţi ascunse, în care poţi escalada munţi, survola păduri și te scufunzi în oceane.
Purgatoriul îngerilor 

Camelia Carmen Cavadia 

Sărbătorile sunt întotdeauna și prilej de introspecţie, de încercare de a deveni mai buni și mai atenţi la lumea din jur. Deși subiectul abordat este unul extrem de sensibil și de delicat – lumea copiilor dispăruţi – „Purgatoriul îngerilor” este totuși o carte a speranţei, a prieteniei, a împletirii binelui cu răul, prezentate din multiple perspective. De ce dispar copii? Unde se duc, cine îi ia? Se întorc după câteva zile, după câteva săptămâni, se mai întorc vreodată? Ce simte un părinte al cărui copil dispare în singura clipă fatală de neatenţie? Ce simte un poliţist care nu are nicio veste pentru familia celui dispărut? Ce e în sufletul unui copil al cărui univers se frânge brusc și trebuie să înveţe din mers să supravieţuiască printre străini care nu-i sunt în niciun caz prieteni? „Am scris această carte pentru că mă impresionează vulnerabilitatea copiilor, pentru că nu pot să nu mă-ntreb unde dorm, ce mănâncă, ce vieţi au copiii străzii, dar mai ales care este povestea care i-a adus acolo”, spune Camelia Cavadia, autoarea romanului Purgatoriul îngerilor, documentul emoţionant al unei lumi a copiilor dispăruţi.
Goana după diamant (Ordinul iepurilor regali din Londra, vol 3) 

Simon Sebag Montefiore, Santa Montefiore 

„Simpatică, amuzantă și minunat ilustrată”, după cum nota publicaţia „The Times”, „Goana după diamant (Ordinul iepurilor regali din Londra, vol 3)” este perfectă pentru cei mici! Povestea începe atunci când cel mai mare și mai frumos diamant din lume a fost furat de la Palatul Buckingham, iar Shylo și bravii iepuri regali din Londra vor face tot posibilul să rezolve cazul și să readucă nestemata la locul cuvenit. Ei descoperă că agenţi secreţi de elită din Rusia, niște nurci cu dinţi ascuţiţi, se află la Londra. Să aibă oare legătură cu jaful? Însă nimic nu este ceea ce pare și iepurii regali își dau seama în curând că ar avea nevoie de o mână de ajutor din partea unui vechi prieten... Santa Montefiore și Simon Sebag Montefiore sunt niște povestitori renumiţi, ale căror cărţi se bucură de mare succes peste tot în lume. Santa Montefiore mărturisește că încă din copilărie i-a plăcut să compună povești, scrisul devenind cea mai mare pasiune a sa. Romanele ei au fost traduse în douăzeci de limbi și s-au vândut în peste patru milioane de exemplare în Marea Britanie și Europa. Simon Sebag Montefiore a fost recompensat cu nenumărate distincţii atât pentru cărţile sale de ficţiune, cât și pentru cele de istorie. Opera sa a fost publicată în peste patruzeci și cinci de limbi. Cei doi sunt căsătoriţi, au doi copii și locuiesc la Londra. „Ordinul Iepurilor Regali din Londra. Goana după diamant” este a treia carte pe care au scris-o împreună, iar drepturile de ecranizare a seriei „Ordinul Iepurilor Regali din Londra” au fost achiziţionate de către 20th Century Fox Feature Animation. În aceeași serie au mai apărut la editura Pandora M, parte a grupului editorial Trei, „Ordinul iepurilor regali din Londra” (Ordinul iepurilor regali din Londra, volumul 1) și „Evadarea din turn” (Ordinul iepurilor regali din Londra, volumul 2).


Comentarii

Mai multe

Editura Publisol continuă publicarea operelor scriitorilor români:  Seria de autor Leonida Neamțu

Editura Publisol continuă publicarea operelor scriitorilor români: Seria de autor Leonida Neamțu

Câștigătorii de la Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge, recunoscuți pentru introducerea inovației sociale și incluziunii în industria modei

Câștigătorii de la Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge, recunoscuți pentru introducerea inovației sociale și incluziunii în industria modei

Ce nu știai despre epilarea definitivă cu laser

Ce nu știai despre epilarea definitivă cu laser

5 sfaturi de la medicul Ioana Berciu pentru a reveni în formă după Sărbători. Recapătă-ți vitalitatea și silueta!

5 sfaturi de la medicul Ioana Berciu pentru a reveni în formă după Sărbători. Recapătă-ți vitalitatea și silueta!

Scapă rapid de kilogramele în plus acumulate de sărbători! Nutriționistul Șerban Damian îți dezvăluie secretul!

Scapă rapid de kilogramele în plus acumulate de sărbători! Nutriționistul Șerban Damian îți dezvăluie secretul!

O poveste modernă de Crăciun în #MyCalvins

O poveste modernă de Crăciun în #MyCalvins

De ce să alegi produse organice de îngrijire personală?

De ce să alegi produse organice de îngrijire personală?

„Secretul“ Ariston: care sunt factorii care influenteaza performantele unei centrale pe gaz?

„Secretul“ Ariston: care sunt factorii care influenteaza performantele unei centrale pe gaz?

Cadouri de sărbători pentru fumători

Cadouri de sărbători pentru fumători

Tommy Jeans face echipă cu Vevo pentru campania „Less Buzz, More Music

Tommy Jeans face echipă cu Vevo pentru campania „Less Buzz, More Music"

Cele mai citite

Humanitas Magheru și magazinul japonez Takumi

Humanitas Magheru și magazinul japonez Takumi

Shakespeare e mai important ca Dumnezeu

Shakespeare e mai important ca Dumnezeu

„Oscar”-ul fantasy pentru un scriitor polonez

„Oscar”-ul fantasy pentru un scriitor polonez

Lecturi care ne îmbogăţesc. Recomandări la sfârşit de iarnă.

Lecturi care ne îmbogăţesc. Recomandări la sfârşit de iarnă.

Geanta de plajă cu cărți

Geanta de plajă cu cărți

Succes românesc la Târgul Internațional de Carte de la Beijing

Succes românesc la Târgul Internațional de Carte de la Beijing

Cărți | 21 octombrie - 3 noiembrie 2016

Cărți | 21 octombrie - 3 noiembrie 2016

850: număr record de evenimente la Gaudeamus 2016

850: număr record de evenimente la Gaudeamus 2016

Cel mai longeviv târg de carte din România începe curând

Cel mai longeviv târg de carte din România începe curând

Paulo Coelho - Hippie

Paulo Coelho - Hippie