SapteSeri

Casa memorială „George Călinescu”

Casa memorială „George Călinescu”


Casa memorială „George Călinescu” oferă vizitatorilor posibilitatea de a-şi face o imagine despre viaţa marelui literat român. Proiectul clădirii a fost gândit de însuși criticul George Călinescu, iar grădina a fost amenajată tot de acesta.


Deşi nu furnizează un tablou cuprinzător al vieţii şi operei lui George Călinescu, muzeul, prin intermediul gamei sale de exponate, pune în lumină preocupările cultivate de Călinescu. Unele dintre atracţiile capitalului muzeologic se referă la o colecţie de picturi realizate de reputaţi artişti români (precum Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Ioan Andreescu, Alexandru Ciucurencu, Ştefan Luchian, Iosif Iser), la o colecţie de icoane pe sticlă, precum şi la o colecţie de arte aplicate şi decorative (covoare şi opere artistice orientale, mobilier şi altele asemenea).


Mai mult, trebuie amintită şi seria de obiecte personale disponibile publicului, pentru a nu mai pomeni de bogăţia de manuscrise, fotografii şi articole cu valoare documentară ce pot fi observate în interiorul clădirii.


Adresă:
Str. George Călinescu nr. 53
Telefon:
021 231 3163
Program:
Marți - Vineri: 10:00 - 16:00

Alte Case memoriale

Casa memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”

Casa memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”