SapteSeri

Parcul Reconcilierii

Parcul Reconcilierii


Parcul Reconcilierii mai este cunoscut și ca Piața Reconcilierii, deoarece este vorba de o piață mare, spațioasă, care găzduiește și o fântână arteziană. Această sursă permanentă de apă atrage o sumedenie de porumbei. Astfel este lesne de înțeles, că piața este un loc de plimbare preferat de copii, bunici și mămici.


Parcul găzduiește unul dintre cele mai importante simboluri ale municipiului Arad: statuia Libertății. Lucrările de restaurare ale statuii au fost demarate în anul 1999 în urma unui acord între România și Ungaria. În urma acestor lucrări, statuia a fost amplasată pe piața care o găzduia și la sfârșitul anilor 1800, începutul anilor 1900.Aproape în același timp cu amplasarea acestei statui conducerea orașului a ridicat vizavi de ea un alt monument: Arcul de Triumf, cu o înălțime de 9 metri, în jurul căruia se află eroul național Avram Iancu și alte personalități ale revoluției pașoptiste.Arcul de Triumf este opera sculptorului bucureștean Ioan Bolborea. Odată cu ridicarea acestui monument piața a obținut numele Parcul Reconcilierii, care face trimitere la reconcilierea dintre România și Ungaria. 


În timp ce copii își petrec aici timpul mai degrabă înainte de masă, hrănind porumbeii și bucurându-se de spațiul oferit de piață, serile de vară atrag în primul rând tinerii îndrăgostiți. Important este că în acest parc fiecare își găsește un loc pentru a se recrea.


Turiștilor le este chiar recomandat să poposească puțin în acest parc, în vecinătatea căruia se află Turnul de apă. Vizitatorii unuia dintre cele mai frumoase orașe europene vor avea poate nevoie de puțină odihnă și înainte și după vizitarea acestui turn deosebit, cu mai multe etaje.


Adresă:
Parcul Reconcilierii

Alte Spaţii în aer liber