SapteSeri

Mâncare tradiţională iraniană la ceaun | OMFest #2

Pe 23 iunie, între orele 10:00 și 16:00, vino la J’ai Bistrot să-ţi delectezi papilele. Iranul este cel mai mare producător de șofran și de fistic din întreaga lume, aceste două ingrediente fiind, de altfel, nelipsite din viaţa cotidiană iraniană. Gastronomia ţării este extrem de veche și de diversă, fiind influenţată de culturile și de populaţiile care au contribuit la conturarea poporului persan. Printre preparatele disponibile se numără Ghorme Sabzi, Zereshk Polo (orez cu șofran și cu căpșune), Mirza Ghasemi și kebabul, precum și multe alte preparate surpriză. Începând cu ora 10:00, doi bucătari vor pregăti cu măiestrie mâncare tradiţională la ceaun, ritual pe care îl puteţi viziona live. În cadrul acestui eveniment, curioșii vor face cunoștinţă cu ritualuri specifice, vor găsi condimente și reţete din fiecare regiune în parte, vor putea cumpăra produse realizate de refugiaţi & migranţi (covoare persane, produse de igienă hand-made, bijuterii etc.), vor citi din fascinanta literatură a civilizaţiei persane, vor putea privi costume tradiţionale, lucrate manual, și, nu în ultimul rând, vor putea încheia vizita culturală cu bine-cunoscutele tatuaje henna.

20 iunie - 23 iunie joi la 16:00, până duminică la 23:00