SapteSeri

Vinovat,-ă


O co-producție Centrul de Teatru Educațional Replika și BÉZNĂ Theatre


Cu Oana Cristina Puscatu

Text și regie Sînziana Koenig și Nico Vaccari

Scenografie și costume arh. Gabi Albu

Sound design Daniel Balfour

Accent coach Lizzie Clarke


Limita de vârstă 14+


Intrare liberă pe bază de rezervare la centrulreplika@gmail.com / 0732.101.860 / 0787. 714.551


Astăzi în Europa.

Conferința Reclaiming Capitalism are loc într-un hotel scump din București. Sunt oameni care vin obosiți de la serviciu și care vor doar să se uite la televizor și să se gândească la promoția mult-așteptată. Departe, sunt oameni care fug din calea dezastrelor climatice.


VINOVAT,-Ă este un one-woman show care confruntă criza schimbărilor climatice, cea mai mare amenințare a dreptății sociale din zilele noastre. Spectacolul examinează relația dintre filosofia capitalismului laissez-faire, apatia consumatorului și suferința oamenilor din sudul global.


Schimbările climatice chiar se întâmplă. Insulele Pacificului dispar sub ocean. O treime din suprafața Bangladeshului e sub apă. Recoltele se coc în soare, râurile seacă, războaie civile erup în lume. Deși în Europa schimbările simțite nu sunt majore, milioane de oameni din țări care abia au o amprentă de carbon sunt nevoite să-și părăsească căminele pentru a rămâne în viață. VINOVAT,-Ă întreabă a cui este responsabilitatea de a opri criza globală și ne reamintește că nu este prea târziu pentru a acționa.

17 martie - 17 martie sâmbătă la 19:00, până sâmbătă la 20:00