SapteSeri

Frumos e în septembrie la Veneția

Frumos e în septembrie la Veneția
după Teodor Mazilu

Adaptare: Mariana Cămărășan
Regie: Mariana Cămărășan
Scenografie: Vladimir Turturică
Light design: Ștefan Vasilescu
Video: Vlad Lăzărescu

Cu: Oana PELLEA și Mircea RUSU

*Spectacol prezentat în parteneriat cu Asociația Goong București și ARCUB.
*Proiect susținut de Raiffeisen Bank.
_______________________________________
O neașteptată poveste de dragoste se dezvăluie acolo unde suntem prea obișnuiți să vedem doar neajunsurile, într-o realitate pe care doar visul pare că o mai face suportabilă. Dar el nu poate și nu trebuie să o substituie, ci doar să-i aducă la lumină profunzimea, sensul și frumusețea.
_______________________________________


„Îndrăgostiți de însuși faptul de a fi îndrăgostiți, milioane de oameni visează Veneția. Adriatica bate cu valurile sale malurile de cărămidă ale insulei. Felinarele se aprind unul câte unul, dintr-un tonomat se aude incredibila muzică a lui Lucio Dalla. Totul e ireal de frumos. În mirajul romantismului absolut, o femeie și un bărbat se redescoperă, așa cum nu și-au imaginat vreodată că ar putea fi. Realitatea, mijlocită de vis și dincolo de vis, este, de fapt, fabuloasă, iar lucrurile pe care abia îndrăznim să le visăm există deja în sufletul fiecăruia dintre noi. Ele prind viață atunci când… atunci când trăim acea… acel… nu găsesc cuvântul… care e antonimul singurătății?” Mariana Cămărășan

„Privilegiul de a trăi în preajma lui Mazilu a fost un privilegiu de combatant: cotidianul lui era acela al unui participant la o cruciadă de fiecare clipă împotriva confortului intelectual, certitudinilor, clișeelor.  Aveam impresia că inteligența lui începe acolo unde a noastră obosea, dizlocându-ne cu flacăra ei rece și salutară din cotloanele amăgirilor – în primul rând de sine. A trăit într-o neîncetată exigență față de sine, în refuzul (sau neputința?) compromisurilor. Și cum spunea unul din personajele lui: «Cine nu iubește compromisurile, nu iubește viața.» Dar e vorba de o cu totul altă viață decât cea care a fost, scurtă și mistuitoare, viața lui Teodor Mazilu.” Ioana Mazilu
_______________________________________


Fiind un spaţiu în aer liber, în caz de ploaie, va funcţiona următoarea regulă:
- dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol și timpul de montare permite acest lucru, reprezentaţia se mută la una dintre sălile teatrului. Dacă acest lucru nu este posibil, fie se reprogramează, biletele rămânând valabile, fie se restituie banii pe bilete, fie biletele pot fi schimbate pentru un alt spectacol din programul Amfiteatru.
- dacă ploaia începe în timpul reprezentaţiei, spectacolul se suspendă, nefiind posibilă reprogramarea ei și nici rambursarea costului biletului.

Bilete și informații despre calendarul #AmfiteatruTNB: www.mystage.ro/#/amfiteatru-28

Informații despre programul Casei de bilete:
https://www.tnb.ro/ro/program-de-vara-la-casa-de-bilete

22 august - 23 august joi la 21:00, până vineri la 22:30

Alte Teatru

Unde dai și unde crapă

Unde dai și unde crapă

Ținutul din miezul verii

Ținutul din miezul verii

Viața și moartea lui Richard 2

Viața și moartea lui Richard 2

Cerere în căsătorie

Cerere în căsătorie

Hoțul de mărgăritare

Hoțul de mărgăritare

„Vinovat. Nevinovat.”

„Vinovat. Nevinovat.”

Trei gemeni venețieni

Trei gemeni venețieni

Legături primejdioase

Legături primejdioase

„Vinovat. Nevinovat.”

„Vinovat. Nevinovat.”