SapteSeri

Stagiunea SalutCULTURA!


SalutCULTURA! - Anotimpurile Stagiunea SalutCULTURA! debutează în 2019 cu “Anotimpurile”, primul din seria celor 12 concerte speciale oferite de Orchestra Simfonică București.
În deschiderea ediției a II-a a Stagiunii SalutCULTURA, Orchestra Simfonică București vă invită Miercuri, 23 ianuarie 2019, pentru a lua parte la primul eveniment. Concertul va avea loc începând cu ora 19.00.

Orchestra Simfonică București și David Lefèvre, prim Concertmaestru al Filarmonicii din Monte Carlo - solist și dirijor, vă invită să luați parte la o seară clasică, un concert în care veți avea ocazia să ascultați remarcabilele pagini muzicale compuse de Antonio Vivaldi - Cele Patru Anotimpuri și Astor Piazzolla - Cuatro Estaciones Porteñas. 

Program:

  • Vivaldi  La Primavera 
  • Piazzolla Verano Porteño
  • Vivaldi L'Estate
  • Piazzolla Otoño Porteño

Pauză

  • Vivaldi L'Autunno
  • Piazzolla Invernio Porteño
  • Vivaldi L'Inverno
  • Piazzolla Primavera Porteña

Despre Orchestra Simfonică București

Fondată în anul 2007, Orchestra Simfonică București este un ansamblu muzical românesc de prim rang. A fost înființată de trei tineri muzicieni ambițioși, reunind în componența sa cei mai valoroși artiști instrumentiști din România. Din dorinta de a oferi iubitorilor de muzica posibilitatea de a intra in contact cu muzica de calitate, Orchestra Simfonică București a dezvoltat concepte muzicale originale si novatoare, transpuse pe scena stagiunii anuale SalutCULTURA!. 

Misiunea Orchestrei Simfonice Bucuresti este promovarea excelenței în muzică si atragerea tinerilor către sălile de concert.

Parteneri: Primaria Sectorului 6, Centrul Cultural European Sector 6, PONSA, Texcargo, EVconnect.ro
Parteneri media: Librăriile Cărturești, Radio Clasic, Media Advertising 

Pentru mai multe informatii despre Orchestra Simfonica Bucuresti, accesati https://osb.org.ro.

David Lefèvre

David Lefèvre se definește ca fiind un reprezentant talentat și dinamic al tinerei generații de violoniști actuali, prin talentul, pasiunea și versatilitatea muzicală. 

După un premiu I recunoscut pentru calificative excelente la Conservatorul de Muzică din Montreal, a fost printre puținii interpreți care au fost premiați timp de trei ani consecutivi de bursa majoră de la Arts Council of Canada. Acest lucru i-a permis să-și continue studiile la Conservatorul National Supérieur de Musique din Paris. 

După ce a câștigat Premiile Fundațiilor Yehudi Menuhin și George Cziffra și a obținut Primul Grand Prix la Concours International de violon de Douai, David Lefèvre și-a început cariera de solist la ansambluri de renume, precum: Orchestre National du Capitole de Toulouse, Montreal I Musici Orchestra, Symphonic Orchestra of the Balearic Islands, Lisbon Gulbenkian Orchestra, London Mozart Players of London și Monte-Carlo Philharmonic Orchestra. Printre dirijorii cu care a lucrat sunt: Michel Plasson, Jonathan Darlington, Lawrence Foster, Marek Janowski, Peter Oudjian, Théodor Guschlbauer, Matthias Bamert, Gilbert Varga, Simone Young și Jean-Claude Casadesus. 

Muzica de cameră este, de asemenea, parte a universului muzical al lui David. Dintre partenerii săi obișnuiți: Roland Pidoux, Patrice Fontanarosa, Mariel Nordman, Bruno Rigutto, Anne Queffelec, Gary Hoffman și Régis Pasquier, Andrey Yaroshinsky și Nicolas Angelich. Apare în mod regulat la festivaluri importante din Franța și din străinătate, precum:  Festival de Besançon, Festival du Domaine Forget, Festival de Lanaudière, Printemps des Arts of Monte-Carlo, The Alghero Festival in Sardinia, Budapest Spring Festival ...

 În timp ce-și desfășoară cariera de solist și interpret de muzică de cameră, David Lefèvre a fost prim Concertmaestru al Orchestre National du Capitole între 1993 și 1999. Este Concertmaestru invitat în mod regulat al Lisbon Gulbenkian Orchestra și Filarmonica George Enescu din București. 

A fost director artistic al Festivalului de Muzică de Cameră Val d'Isère MusicaVal din 1996 până în 2016. 

David Lefèvre a fost profesor asociat la C.N.S.M. în Paris, între 1996 și 2006.

 Inregistrările sale, lansate de Solstice, Sonpact si Zig-Zag Territoires, au fost unanim recunoscute de criticii francezi si internationali. În mod special, interpretările sale ale sonatelor pentru vioară și pian de E.W.Korngold și R.Strauss, a sonatei lui B. Bartok pentru vioara solo sau cvintetul Păstrăvul de F. Schubert au fost extrem de bine primite.

 Din 2008 până în 2011, a colaborat cu fratele său, pianistul Alain Lefèvre, cu care susține recitaluri în mod regulat în Canada și în Europa. Înregistrările lor sunt recunoscute în toată lumea și au primit numeroase premii, cum ar fi: Premiul 1 al albumului clasic pentru anii 2009 și 2010 de la Gala ADISQ (Quebec), premiul pentru cel mai bun album de muzică clasică al anului 2010 de la Juno Prizes (Canada) precum și  prestigiosul premiu "CD-ul lunii"  în septembrie 2011 conferit de Revista Muzicală Gramophone.

 Din 1999, este prim Concertmaestru al Monte-Carlo Philharmonic Orchestra. 

David Lefèvre poartă cu mândrie titulatura de Ambasador al Newzik, cea mai importantă aplicație pentru citirea digitală a partiturilor muzicale. 

David cântă în prezent pe o vioară magnifică din Pietrus și Antonius Dalla Costa 1750. 

Din noiembrie 2018, ținuta lui David Lefèvre este asigurată de binecunoscutul designer italian de modă CARLO PIGNATELLI.


23 ianuarie - 23 ianuarie miercuri la 19:00, până miercuri la 21:00